Απίστευτο: Πρόστιμο 1000€ και 1 αγων κεκλεισμένων των Θυρών στον διαλυμένο Αιολικό Μυτιλήνης..!!!!


Όπως είναι ήδη γνωστό από το πρωί, μέσω του ρεπορτάζ του "SL", ο Αιολικός τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική...
Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο 1.000€ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για τα όσα συνέβησαν στο Γήπεδο του Ηφαίστου στον αγώνα κόντρα στο Περιστέρι, που έληξε με ήττα 2-0 για τους Μυτιληνιούς.

Το "SL" εξαφάλισε και το σκεπτικό της απόφασης με το οποίο τεκμηρίωσαν την ποινή του Αιολικού τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής. Μια ποινή, που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και γυρίζει το χρόνο πολύ... πίσω, για να φέρει κανείς στη μνήμη του ανάλογες περιπτώσεις εις βάρος της ομάδας της Μυτιλήνης.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΠΟ, τόσο το Φύλλο Αγώνα όσο και η Έκθεση του Παρατηρητή "καίνε" τον Αιολικό, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως το... χεράκι της έβαλε και η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που επιβεβαίωσε εγγράφως τα όσα έγραψε ο διαιτητής Στέλιος Φώτης από την Εύβοια στο Φύλλο Αγώνα.

Ο Αιολικός τιμωρήθηκε για παράβαση των άρθρων 14 και 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για μη διασφάλιση της σωματικής ακεραίοτητας των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων του αγώνα, καθώς επίσης και για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.
Σύμφωνα με τον διαιτητή Φώτη και το Φύλλο Αγώνα, οπαδοί που καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα υποστήριζαν τη φιλοξενούμενη ομάδα (σ.σ. τον Αιολικό) πετούσαν πέτρες και καθίσματα (!) κατά την ανάπαυλα του αγώνα και μετά το τέλος του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της Αστυνομίας για να εισέλθει το διαιτητικό τρίο στα αποδυτήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της απόφασης, ο Αιολικός -άγνωστο γιατί- όχι μόνο δεν παρέστη στη διαδικασία, αλλά δεν έστειλε καν κάποιο απολογητικό υπόμνημα, που ενδεχομένως και να μετριάζε το μέγεθος της ποινής, δείγμα του ότι η ομάδα έχει αφεθεί παντελώς στη... μοίρα της.
Το γεγονός ότι στον επίλογο του εγγράφου και στην ανακοίνωση της ποινής, ο Αιολικός κατά την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έγινε... "Αίολος", μικρή σημασία έχει!

Δείτε το έγγραφο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ