Το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα


Οι νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων από το καινούριο δελτίο τιμών, αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τις φαρμακαποθήκες, ενώ στα φαρμακεία οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την επόμενη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Όμως η άμεση εφαρμογή των νέων αυτών τιμών, πυροδότησε τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακαποθήκες, με αποτέλεσμα εκπρόσωποί τους να συναντηθούν σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό.

Από την συνάντηση προέκυψε παράταση μιας εβδομάδας για την ισχύ του δελτίου τιμών, δηλαδή για τις φαρμακευτικές και τις φαρμακαποθήκες από τις 25 Φεβρουαρίου και για τα φαρμακεία από τις 4 Απριλίου.

Το δελτίο αυτό, προβλέπει μειώσεις τιμών 5% για τα φάρμακα από 5-10 ευρώ και μειώσεις 10% για όλα τα φάρμακα από 10 ευρώ και πάνω.

Παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι με το νέο αυτό δελτίο αίρονται αρκετά από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά με τις ελλείψεις φαρμάκων, γνωρίζοντας όμως, ότι ορισμένα από τα προβλήματα θα παραμείνουν.