Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και όπως προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "ο καιρός των Χριστουγέννων μοιάζει με της Μεταμορφώσεως". Πιο συγκεκριμένα:
ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βροχές στα πεδινά και καταιγίδες ισχυρές στις παράκτιες περιοχές. Χιονόνερο και χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας και κατά τόπους η χιονόπτωση θα είναι πυκνή. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και το απόγευμα 8 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιοι - νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 6 βαθμούς, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας από -3 εως 11 βαθμούς, στις νοτιότερες περιοχές από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά της χώρας ενώ σιγά - σιγά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας από 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ -  ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ο καιρός φαίνεται πως θα ευνοήσει τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα καθώς περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές το πρωί κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα φτάσουν όμως στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 εως 7 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -2 εως 12 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 2 εως 15 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά απο τα δυτικά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε νότιους - νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 εως 14 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 3 εως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μετά τις λιακάδες ανήμερα των Χριστουγέννων περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με συννεφιές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα πέσουν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 4 εως 6 μποφόρ αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές απο 3 εως 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 20 βαθμούς.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!