Μεγάλη άνοδος της ανεργίας ως το τέλος του 2012


Δραματική άνοδο θα έχει η ανεργία σε περίπτωση που η ύφεση πέσει στο -5%. Εάν επαληθευτεί η πρόβλεψη του κ.Ρομπόλη τότε θα έχουμε περισσότερους απλήρωτους λογαριασμούς, κλειστά μαγαζιά και άστεγους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης εάν η ύφεση φτάσει το -5% η ανεργία θα αναρριχηθεί στο 28%-29%.
Ο κ.Ρομπόλης δήλωσε από το ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5 FM" το πρωί του Σαββάτου:
"Αν πάμε σε μια ύφεση -5% τότε η ανεργία από 24%, που κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%".
Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ συμμετείχε στη συνάντηση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας με την τρόικα και επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών απέφυγαν να απαντήσουν τι στάση θα τηρήσουν σε ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
"Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα θέματα του κατώτατου μισθού. Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας πίεζε έντονα την αντιπροσωπεία της Τρόικας να μας πει τι σημαίνει κατά τη γνώμη τους επαναπροσδιορισμός του κατώτατου μισθού. Ούτε και από εκεί πάρθηκε καμία απάντηση παρά το γεγονός ότι η πίεση ήταν πολύ έντονη", είπε ο κ. Ρομπόλης
Μήπως -είναι καλύτερο έστω και αργά- να επαναπροσδιοριστεί η λογική των οικονομικών μέτρων; Ένα εύλογο ερώτημα είναι πώς θα υπάρξει άνοδος της οικονομίας την ώρα που μειώνουν τον κατώτατο μισθό;
Με λιγότερα έσοδα σε μια οικογένεια, πώς να αυξηθούν οι αγορές είτε στο λιανικό εμπόριο είτε στο χονδρικό; Την ώρα που οι πολίτες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα απαραίτητα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς δεν θα σκεφτούν να αυξήσουν τις αγορές τους.

Πηγή news247.gr