Ρεπορταζ L.P: Γέμισαν οι θάλαμοι του νοσοκομείου Μυτιλήνης αλλά και τα επείγοντα από ιώσεις

Έξαρση του ιού της γρίπης αλλά και των διαφόρων εποχικών ιώσεων, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μυτιλήνη, με το Βοστάνειο Νοσοκομείο να δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών κάθε ηλικίας με τα συμπτώματα της γρίπης.


Ιώσεις και μικρόβια "θερίζουν" τα παιδιά στην Λέσβο, με τη βρογχιολίτιδα την περίοδο αυτή να ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλείας στην παιδιατρική κλινική του δημόσιου νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Πλημμύρισε επίσης και η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου από ασθενείς με ιώσεις, ενώ και στα ιδιωτικά ιατρεία πολλοί είναι οι συμπολίτες που μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες έχοντας συμπτώματα όπως καταρροή, βήχα, πυρετό, πόνο στο σώμα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία του νομού, όπου ήδη καταγράφεται κινητικότητα από ασθενείς που θέλουν να αγοράσουν αντιβιοτικά, για να ανακουφιστούν.

Όπως τονίστηκε από γιατρούς του Βοστανείου στο LesvosPost.com, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποιο νοσηλευόμενο περιστατικό με γρίπη. Οι δύο παθολογικές Κλινικές είναι γεμάτες από ασθενείς με διάφορες ιώσεις, αλλά δεν έχουν σταλεί στη ΜΕΘ περιστατικά που να εξελίχθηκαν σε γρίπη.

Πάντως και οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν ενημερωθεί για το νέο στέλεχος της γρίπης που, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το αντιγριπικό εμβόλιο δεν το καλύπτει πλήρως.

Αναφορικά με την επάρκεια του αντιγριπικού εμβολίου σημείωσαν ότι υπάρχουν ποσότητες και ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί.




Συμπλήρωσαν δε ότι η προσέλευση των πολιτών για να εμβολιαστούν, κινείται στα περυσινά επίπεδα, και μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι ευπαθείς ομάδες.

Ιδιαίτερα αυξημένη, όπως είναι φυσικό, είναι η προσέλευση και στο Παιδιατρικό Τμήμα του Βοστανείου, όπου καθημερινά οι περισσότεροι θάλαμοι είναι γεμάτοι.