Εγκρίθηκε η κατασκευή εμπορικού κέντρου 1500 τμ στην Καλλονή- Φωνές στο δημοτικό συμβούλιο κατά της απόφασης-Τι δηλώνει ο κος Βερρος

Εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου η ανέγερση εμπορικού κέντρου μεγέθους 1.500 τμ στην Καλλονή..

Όπως αποκάλυψε χτες το LesvosPost  συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου η έγκριση αδείας για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Καλλονή  και συγκεκριμένα σε οικόπεδο δίπλα στο super market Μασουτης.

Ο αντιδήμαρχος Καλλονής σε ανακοίνωση του την Κυριακή εξηγούσε για το νέο εμπορικό κέντρο λέγοντας πως πρόκειται για την εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων «Επέκταση – Γαία» η οποία θα κατασκευάσει και θα το νοικιάσει είτε ολόκληρο είτε σαν μικρότερα καταστήματα.

Ο κος Βερρος σημείωνε μάλιστα πως είναι τυπική η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο καθώς τόσο το ΣΧΟΑΠ Καλλονής που πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους με σύμφωνη γνώμη του Δήμ. Συμβουλίου όσο και γενικά η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει.

Η έγκριση λοιπόν του νέου εμπορικού κέντρου πέρασε με μικρή πλειοψηφία καθώς πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι διαφώνησαν με την ανέγερση.

Στο δημοτικό συμβούλιο όπως ακούστηκε από τον κο Βερρο όλο το έργο θα κοστίσει πάνω από 2.000.000€ ενώ θα δώσει δουλειά σε πάνω από 10 άτομα είτε είναι εργάτες κατασκευης είτε υπάλληλοι του νέου εμπορικού κέντρου. Ο αντιδήμαρχος Καλλονής πάντως δήλωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα τι θα περιέχει αυτό το εμπορικό κέντρο.



Σε ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος Καλλονής κος Βερρος τονίζει «Δεν είναι ευχάριστο - μάλλον ψυχοφθόρο θα το έλεγα-να προσπαθείς εν μέσω αντεγκλησεων και εντάσεων να πείσεις για τα αυτονόητα. Το βέβαιων είναι ότι 8 χρόνια κρίσης και ακόμα δεν βάλαμε μυαλό και μάλλον δεν θα βάλουμε ποτέ. Εντάξει, εγκρίθηκε με μικρή πλειοψηφία, η ανέγερση του νέου καταστήματος στη Καλλονή που εκτός των άλλων θα δώσει και δουλειά σε 10 ανθρώπους. Στην κατασκευή, στις όποιες προμήθειες αλλά και μετά σαν υπάλληλοι. Εντάξει, υπάρχουν συνάδελφοι που δεν συμφωνούν-ιδεολογικά - με τον τρόπο αυτό ανάπτυξης της οικονομίας και καταψηφίζουν. Το κατανοώ και το σέβομαι. Αλλά συνάδελφοι που ευαγγελίζονται ότι είναι εκπρόσωποι της φιλελεύθερη τάσης του Ελληνικού λαού και που ως εν δυνάμει μελλοντικοί κυβερνήτες θα είναι οι θεματοφύλακες της ελεύθερης οικονομίας να μην ψηφίζουν δεν το καταλαβαίνω. Αισθάνομαι μικρός μπροστά στον τρόπο σκέψης τους ο οποίος με ξεπερνά. Θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο παίζει η πίεση από εκπροσώπους θεσμών, συντεχνιών κλπ και τα ψηφαλακια. Αλλά έτσι - για πολλοστή φορά - δεν θα πάνε πουθενά. Σημειώνω δε ότι αγνόησαν και το τι θέλει η τοπική κοινωνία της Καλλονής που κατά δήλωσή εκπροσώπου του Επιμελητηρίου συμφωνούσε με την κατασκευή. Δυστυχώς ήταν πάλι μια μάχη που δόθηκε με απόλυτη μοναξιά. Όπως τότε με το Ατλαντικ, όπως με το ΣΧΟΟΑΠ - εκεί υπήρξαν και μερικοί συμπαραστάτες-όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Δεν με πειράζει αλλά οι αντοχές εξαντλούνται. Όσο πάει λοιπόν.»

Και καταλήγει λέγοντας: «Ηχεί ακόμα στα αυτιά μου η επιχειρηματολογία όσον αντιδρούσαν για το Ατλαντικ νυν Μασουτης και ήταν πολλοί. Θα καταστραφεί η αγορά, θα κλείσουν τα πάντα κάτι σαν Αρμαγεδδών δηλαδή. Όχι μόνο δεν έκλεισαν τουναντίον άνοιξαν κι άλλα. Ένα μάλιστα απέναντι του-ντοπια επιχείρηση-που δουλεύει εξαιρετικά καλά - φτου να μην το ματιάσω. Όσο για το τωρινό - που ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα γίνει-είναι ένα έργο 2.000.000 κόστους κατασκευής με αρκετές θέσεις εργασίας. Έλεος.»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κος Παπαρισβας σε σχόλιο κάτω από την Κυριακάτικη ανακοίνωση του κου Βερρου δήλωσε «Επειδή η ανάρτηση αναφέρει τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, ο οποίος πράγματι δεν εκφράζεται για λογαριασμό άλλων, διευκρίνισα στην δήλωση ότι γίνεται με την ιδιότητα του προέδρου του Εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Λέσβου και Λήμνου, και αποτελεί πάγια θέση του θεσμού που εκπροσωπούμε ότι η ανάπτυξη των πολυεθνικών εμπορικών επιχειρήσεων ,πολλές απ αυτές μάλιστα κρατούν ελληνικό διακριτικό τίτλο ως ΄΄μανδύα΄΄, επηρεάζει δυσμενώς τις ντόπιες επιχειρήσεις. Αυτό αφορά όλο το νησί απ΄άκρου σε άκρο. Εάν αυτό το κτίριο τελικά στεγάσει ντόπιες και ακόμα καλύτερα νέες επιχειρήσεις-καταστήματα , καλώς να γίνει. Εάν κάποιος το κατασκευάζει έχοντας ήδη συμφωνήσει να γίνει τελικά σούπερ μάρκετ απλά κάποιοι θα διαψευστούν, και τις όποιες συνέπειες θα τις νοιώσουμε όλοι, όπως γίνεται παντού μέχρι τώρα .Όσο αφορά την αγορά της Τουρκίας φαίνεται πως κάποιοι δεν παρακολουθούν τις ενέργειες του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού συλλόγου. Τέλος θέλω να τονίσω ότι πράγματι η Καλλονή αποτελεί ένα μεγάλο εμπορικό κόμβο, και επιθυμία όλων των κατοίκων του νησιού, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαχωρίζονται , είναι η ανάπτυξη να στηρίζεται στον ντόπιο πληθυσμό γιατί αυτός θα επενδύσει στον τόπο του και θα δώσει δουλειές σε όλους.Τέλος υπενθυμίζουμε ότι αυτό εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του ρόλου του Επιμελητηριακού θεσμού. Τα υπόλοιπα΄΄ κολακευτικά΄΄ σχόλια δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να απαντηθούν.»