Ημιτελικός κυπέλλου Λέσβου «παρωδία» με νικητή τον Αιολικό | Διαγόρας-Αιολικός 0-1

Διαγόρας-Αιολικός 0-1


Στον «αέρα» τίναξαν χτες το μεσημέρι τον ημιτελικό του κυπέλλου Λέσβου ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Αιολικό, ο διαιτητής Βουρανής και ο βοηθός του Ψύλλος, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε παρωδία και τελείωσε μετά από τρεις ώρες.


Δεν ήταν μόνο τα σφυρίγματα και κάποιες  λάθος αποφάσεις που μπορεί να συμβούν σε κάθε διαιτητή.

Ήταν η γενικότερη στάση και συμπεριφορά του διαιτητή Βουρανή κυρίως, ο οποίος δεν είχε την ψυχολογία να χειριστεί το παιχνίδι και τα έκανε μαντάρα, προκαλώντας δικαιολογημένα παράπονα από τις δυο ομάδες.

Το τελικό 0-1 και η πρόκριση του Αιολικού στον τελικό, πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής. Και μόνο το γεγονός πως το ματς διεκόπη για μία ώρα, κι οι διαιτητές αρχικά αποφάσισαν την οριστική διακοπή του, ενώ στην συνέχεια έβγαλαν από το ντουζ τους παίκτες των δυο ομάδων για να το συνεχίσουν, δείχνει την αστειότητα των όσων συνέβησαν στην Αγ. Παρασκευή.

Τα ‘καναν μαντάρα

Οι δυο ομάδες δεν είχαν και ιδιαίτερο άγχος στο χτεσινό παιχνίδι, με τους Μουντανάρη και Ψυρρόπουλο να θέλουν  να τεστάρουν τους παίκτες εν όψει των σημαντικών ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν, αλλά και να έχουν τις λιγότερες απώλειες από κάρτες και τραυματισμούς. Μέχρι το 20ό το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς φάσεις και με καλό ρυθμό, με τον Διαγόρα να έχει μια ελαφρά υπεροχή.

Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στην γωνία της μεγάλης περιοχής με τον Τζόρνταν να το εκτελεί απευθείας και να στέλνει την μπάλα στην γωνία του Ζαχαρή. Προς έκπληξη όλων όμως ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία και είχε υποδείξει οφσάιντ έναν παίκτη του Διαγόρα που είχε μείνει εκτεθειμένος, ωστόσο δεν επηρέαζε την φάση καθώς η μπάλα πήγε απευθείας στην γωνία. Τα παράπονα των ανθρώπων του Διαγόρα ήταν έντονα καθώς στην ίδια εστία είχε ακυρωθεί και το γκολ του Μαλακού στο πρωτάθλημα.

Από το σημείο αυτό και μετά ο επόπτης Ψύλλος πέρασε δύσκολα, καθώς οι οπαδοί του Διαγόρα τα είχαν μαζί του, αν και θα μπορούσε την φάση να την έχει πάρει πάνω του και ο διαιτητής. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Χρήστου έκανε χέρι στο κέντρο περίπου, ο Μέρο θεωρώντας πως ο Βουρανής θα δώσει φάουλ έπιασε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής έδωσε το φάουλ υπέρ του Αιολικού, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα με τον Λαλά να πασάρει στον Χρήστου, τον Μαλλή να αποκρούει προς στιγμή, αλλά τον Μπουρού σε κενή εστία να σκοράρει για το 0-1. Ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες, ο Βουρανής έκανε προσωρινή διακοπή, συνέχισε τον αγώνα, αλλά στο 41ο είχαμε νέα  «επεισόδια». Ο Παρέλλης έπιασε την μπάλα πάνω στην γραμμή του αράουτ, για να εκτελέσει το πλάγιο, ο επόπτης Ψύλλος σήκωσε σημαία πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή, και ο Βουρανής έδωσε φάουλ. Αυτό ήταν. Οι οπαδοί του Διαγόρα «εξερράγησαν», κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι μέσα, ένας καφές προσγειώθηκε δίπλα στον επόπτη, και γενικά η κατάσταση μύριζε μπαρούτι.

Ο Βουρανής κάλεσε τους βοηθούς του και έφυγε για τα αποδυτήρια, χωρίς να έχει καν τελειώσει το πρώτο μέρος, ενώ ο κόσμος «έβραζε», με κάποιους να ξεφεύγουν και να έχουν ήδη περάσει στο χώρο των αποδυτηρίων προσπαθώντας να προπηλακίσουν την διαιτητική τριάδα.

Διαβουλεύσεις και 1 ώρα διακοπή

Επί μια ώρα κόσμος και κοσμάκης μπαινόβγαινε στα αποδυτήρια των διαιτητών, τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά και κανείς δεν ήξερε τι μέλλει γενέσθαι. Ο διαιτητής ζήτησε την παρουσία αστυνομίας που δεν υπήρχε στο γήπεδο, κάτι που έγινε μισή ώρα μετά την διακοπή, με τέσσερις αστυνομικούς να φτάνουν στο γήπεδο. Στην συνέχεια και ενώ όλοι είχαν την αίσθηση πως θα ξεκινήσει ο αγώνας και πάλι, ο διαιτητής ενημέρωσε τις δυο ομάδες πως έκανε οριστική διακοπή.

Οι παίκτες ξεντύθηκαν, μπήκαν στα ντουζ, αλλά μετά από δέκα λεπτά και ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν, ο διαιτητής άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα, με την σύμφωνη γνώμη του Αιολικού αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιζόταν ο Διαγόρας και θα είχε «περιπέτειες» και στο πρωτάθλημα. Ο Βουρανής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε 3 λεπτά σφυρίζοντας την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και αμέσως ζήτησε να αλλάξουν οι δυο ομάδες εστία και ξεκίνησε κατευθείαν το δεύτερο μέρος. Παρωδία πραγματική δηλαδή.

Στο δεύτερο μέρος και ενώ ο Αιολικός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52ο σε τετ-α-τετ του Μπουρού, ο οποίος νικήθηκε από τον Μαλλή, ο Διαγόρας είχε δυο ευκαιρίες με τους Τσομπανέλλη και Τζόρνταν να μην  μπορούν να νικήσουν τον Ζαχαρή. Στο 60’ όμως έγινε άλλη μια φάση που προκάλεσε ένταση. Ο Μιχαλάκης δέχτηκε μαρκάρισμα στο κέντρο, ζήτησε φάουλ, ο Βουρανής δεν το έδωσε και έβγαλε απευθείας κόκκινη στον παίκτη του Διαγόρα που προφανώς κάτι του είπε.

Από κει και πέρα δεν είχαμε κάτι άλλο αν και το ματς άνοιξε, ενώ με το τέλος του παιχνιδιού έκανε την εμφάνισή της και μια διμοιρία των ΜΑΤ, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη οργή από πλευράς γηπεδούχων οπαδών. Εν κατακλείδι, ένα ματς που θα έπρεπε να είναι απλά ένα καλό τεστ για τις δυο ομάδες, χωρίς απώλειες και χωρίς προβλήματα, εξελίχθηκε σε «φιάσκο» με τον Βουρανή να εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τις αποφάσεις αλλά και την στάση του, ενώ σίγουρα χαμένος βγήκε και ο Διαγόρας που όχι μόνο έχασε (το λιγότερο κακό), αλλά κινδυνεύει και με τιμωρία και πρόστιμο, ανάλογα με το τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνος, ενώ δεν θα έχει και τον Μιχαλάκη στην διάθεσή του εν όψει Κιβερίου την προσεχή Τετάρτη.

Διαγόρας: Μαλλής, Τοπάλι, Κρασουδάκης, Ρέτζος, Μέρο, Αχείμαστος, Τσομπανέλλης, (77’ Λαζαρίδης), Τζόρνταν (62’ Κίστα), Μαλακός (63’ Παρέλλης Β.), Μιχαλάκης, Παρέλλης Δ.

Αιολικός: Ζαχαρής, Κρητικός, Νυφαδόπουλος, Τάχιας, Καπταγιάννης, Διακορώνας (83’ Κεσίδης), Λαλάς (63’ Λαμπράκης), Παληγεώργος, Χρήστου (82’ Παπαδόπουλος), Μπουρούς (70’ Κριπιντήρης), Παλαμουτσής.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / Σ. ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ