Ένα απέραντο Χριστουγεννιάτικο παρκινγκ η Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης.. (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή 24/12 παραμονή Χριστουγέννων και το κέντρο της Μυτιλήνης δέχεται πλήθος Λέσβιων, οι οποίοι όμως ξεχνούν το… βασικότερο όλων.


Ότι οι πλατείες και τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι για τα δίκυκλα…

Και όπως βλέπεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο, για μία ακόμη φορά η κεντρική κατά τα άλλα χριστουγεννιάτικη πλατεία της Μυτιλήνης έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο παρκινγκ.

Η κατάσταση στους δρόμους της Μυτιλήνης έχει γίνει πλέον ανυπόφορη. 

Το κέντρο της πόλης μοιάζει με... χάος. Η πόλη πλέον θυμίζει ένα απέραντο... παρκινγκ, με παράνομες σταθμεύσεις, διπλοπαρκαρίσματα, τρομερή κίνηση σε κεντρικούς δρόμους και προβλήματα στη κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Είναι γνωστό πως το παρκινγκ αποτελεί ένα από τα πιο χρονίζοντα και ανεπίλυτα προβλήματα της Μυτιλήνης. Για να το πούμε απλά, τα οχήματα στην πόλη είναι πολύ περισσότερα από τις θέσεις στάθμευσης. Εκείνο που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες νόμιμες θέσεις παρκινγκ για μηχανάκια. Έτσι οι Λέσβιοι μοτοσικλετιστές σταθμεύουν όπου βρουν.



Η Πολιτεία τους διευκολύνει, ανεχόμενη τη συμπεριφορά αυτή, υπό τον όρο η παρανομία τους να είναι χορταστικά εξόφθαλμη

Τα μηχανάκια πάρκαραν ανέκαθεν όπου έβρισκαν χώρο στην Μυτιλήνη, ωστόσο απέφευγαν ορισμένα σημεία όπου εξόφθαλμα απαγορεύεται. Μπορούσες, ας πούμε, να παρκάρεις σαν κύριος στην πλατεία Σαπφούς, δίπλα στο άγαλμα; Μην τρελαθούμε. Ή μήπως όχι;

Δεν τρέχει τίποτα ρε φίλε, πώς το λένε; Καβαλάς την πλατεία με το σιδερένιο σου άλογο, κάνεις σλάλομ ανάμεσα στους έντρομους πεζούς και την αράζεις πρίμα βίστα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πριν από λίγους μήνες, είχε κυκλοφορήσει και μια εικόνα με ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην πλατεία. Ίσως του χρόνου να έρχεσαι και με μπουλντόζα. Φαίνεται πως έχουμε πολλά ακόμα να δούμε στην Μυτιλήνη

Τώρα, φίλε αναγνώστη, ξέρεις. Όλα επιτρέπονται, διότι ντάξει μωρέ, δημοκρατία, μπλαμπλά μνημόνιο, είδαμε και τους άλλους, ο λαός, και τι να κάνουμε δηλαδή.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο, την Τροχαία και το λιμενικό που αντιμετωπίζουν την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην Μυτιλήνη με τον πιο γνωστό και δοκιμασμένο τρόπο: την παγερή αδιαφορία.

Προ ημερών σας είχαν πειράξει οι σκηνές των μεταναστών…. Άλλα αυτό το χάλι στην χριστουγεννιάτικη πλατεία σας αρέσει; Ε;;

Άντε και καλή χρονιά….

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com