Αναβρασμός στους μαθητές της Λέσβου από τις «τσαπατσουλιές» του Δήμου- Τρία σχολεία της Μυτιλήνης σε εγρήγορση | 5ο ΓΕΛ, 5Ο Γυμν. και Μουσικό σχολείο

Τα κατάφερε για τα καλά ο Δήμος Λέσβου, και εν μέσω μαθημάτων αναγκάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς να βγαίνουν στους δρόμους…



Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης μετά από πολλά χρόνια βαδίζει μαζί με το Μουσικό Σχολείο στο θέμα της προβληματικής συστέγασης των δυο σχολείων…. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες προχώρησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Όμως μετά και το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, «φήμες» λένε πως ο Δήμος Λέσβου θα αποφασίσει εκτός ημερησίας διάταξης την μετεγκατάσταση του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο κτήριο όπου στεγάζεται τώρα το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και το Μουσικό Σχολείο θα μεταφερθεί στις αίθουσες στην Ακαδημία όπου στεγάζεται τώρα το 5ο ΓΕΛ.

Ένα μπάχαλο πραγματικά… εν μέσω εκπαιδευτικής χρόνιας

Ο δήμος Λέσβου βάζει σε κόντρα τους μαθητές τριών σχολείων…. Απίστευτο…  



Το LesvosPost.com επικοινώνησε με την Γραμματέα του δεκαπενταμελούς του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης Ευγενία Τσαξιρλή, όπου η νεαρή μαθήτρια μας εξέφρασε τους προβληματισμούς της για αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της στέγης των σχολείων, δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν ούτε να μετεγκατασταθουν αλλού, αλλά ούτε και να μεταφερθεί στο σχολείο τους το Μουσικό Σχολείο.»

Μάλιστα μας τόνισε πως «το 5ο Λύκειο απαριθμεί εννέα (9) τμήματα Γενικής Παιδείας και επιπλέον τμημάτων Προσανατολισμού και Επιλογής και οι αίθουσες του Μουσικού Σχολείου είναι ανεπαρκείς για την στέγασή του.» Η μαθήτρια Ευγενία Τσαξιρλη συνέχισε λέγοντας ότι «είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό να στρέφονται οι μαθητές του ενός σχολείου εναντίον του άλλου και να χρησιμοποιούνται για θέματα που πρέπει να επιλυθούν μακροπρόθεσμα από τους αρμόδιους.»

Τέλος σημείωσε, κάτι το οποίο μάλλον ο δήμος Λέσβου δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως «το κτήριό του 5ου ΓΕΛ είναι κατασκευασμένο και εξυπηρετεί τις ανάγκες Γενικού Λυκείου και σε καμία περίπτωση δεν έχει τις προδιαγραφές (ηχομονώσεις) για Μουσικό Σχολείο.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα τους, ενώ αύριο το πρωί με πορεία θα μεταβουν από το σχολείο τους προς το Δημαρχείο Λέσβου, με σκοπό να συναντήσουν τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους γι’ αυτές τις αποφάσεις..

Αναλυτικά οι προβληματισμοί του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης όπως συντάχθηκαν σήμερα από τους ίδιους τους μαθητές.

διαμαρτυρία μαθητων 5ου ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
1.      Το 5ο ΓΕΛ είναι το ΜΟΝΟ Λύκειο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής που αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.

2.                  Είμαστε Λύκειο εννέα (9) τμημάτων Γενικής Παιδείας και επιπλέον τμημάτων Προσανατολισμού και Επιλογής και οι αίθουσες του Μουσικού Σχολείου είναι ανεπαρκείς για την στέγασή μας.

3.                  Μέσα από αυτές τις αιφνιδιαστικές και εκβιαστικές κινήσεις δημιουργείται αναστάτωση και πρόσθετο άγχος στους μαθητές του σχολείου μας και ειδικά στους μαθητές της Γ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

4.                  Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό να στρέφονται οι μαθητές του ενός σχολείου εναντίον του άλλου και να χρησιμοποιούνται για θέματα που πρέπει να επιλυθούν μακροπρόθεσμα από τους αρμόδιους.

5.                  Το κτήριό μας είναι κατασκευασμένο και εξυπηρετεί τις ανάγκες Γενικού Λυκείου και σε καμία περίπτωση δεν έχει τις προδιαγραφές (ηχομονώσεις) για Μουσικό Σχολείο.

Απευθυνόμαστε στους συμμαθητές μας του Μουσικού Σχολείου και τους λέμε:
«Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε τις δικές μας επιτυχίες και διακρίσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εσείς την δική σας αξιόλογη προσφορά στον χώρο της Μουσικής. Όμως, στόχος μας δεν είναι η σύγκριση που θα οδηγήσει σε σύγκρουση. Θέλουμε να βρείτε στέγη και να λύσετε το πρόβλημά σας όχι όμως στερώντας μας την δική μας στέγη.»