Μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια από Βέλγους προς την Βρισα Λέσβου-. Ένα ολόκληρο container!...33 κυβικά μέτρα (pics)

Από τους Βρισαγωτες  Christel Coppens  &  Philippe De Pratere πήραμε την παρακάτω επιστολή που τα …λέει όλα!


Έφτασε σήμερα το πρωί στο χώρο που έχει διατεθεί για τα containers που θα εξυπηρετήσουν τους σεισμοπαθείς, μετά από επίπονη προσπάθεια 2,5 μηνών, ένα φορτηγό με τις προσφορές σε είδος δεκάδων Βέλγων φίλων μας.

Ο σεισμός της 12ης Ιουνίου ήταν για μας μια πρωτόγνορη εμπειρία. Μέσα στα ερείπια ενός ολόκληρου χωριού γεννήθηκε η ιδέα να ευαισθητοποιήσουμε φίλους μας στο Βέλγιο για να συγκεντρώσουμε λίγες κούτες με είδη ρουχισμού και καθημερινής χρήσης, για τις πρώτες ανάγκες του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Ακόμη κι εμείς εκπλαγήκαμε, όταν αντί για μερικά κουτιά, οι φίλοι μας από το Βέλγιο, συγκλονισμένοι και αυτοί από την τεράστια φυσική καταστροφή, συγκέντρωσαν 296 κούτες  με: παιδικά ρούχα και παιχνίδια, παπούτσια, ανδρικά και γυναικεία ενδύματα, κασκόλ, καπέλα, κάλτσες, γάντια, ζώνες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και παπλώματα. Επίσης 10 βαλίτσες, 2 ντουλάπες, 2 κρεβάτια, 14 αθλητικές τσάντες και 11 laptops για το σχολείο. Ένα ολόκληρο container! 33 κυβικά μέτρα!

Μετά την τεράστια αυτή ανταπόκριση, αρχίσαμε μια τιτάνια και πολυέξοδη προσπάθεια για να μεταφέρουμε την βοήθεια αυτή στο χωριό μας, τη Βρίσα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

- τους φίλους μας στο Βέλγιο για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την διάθεση των χώρων αποθήκευσης.
- την μεταφορική εταιρεία Ziegler και την συνεργάτιδά της εταιρεία MSC για τις ειδικές τιμές στην μεταφορά τουcontainer από το Βέλγιο στον Πειραιά με το πλοίο Brianna.
- την Mediterranean Shipping Company Greece SA, θυγατρική της MSC, για την πολύτιμη βοήθεια στις διαδικασίες στο λιμάνι του Πειραιά.
- την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρέσβη, για την διάθεση 4 εργαζόμενων που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση στον Πειραιά.
- τον Φλαμανδικό Κύκλο της Αθήνας από τον οποίον προσφέρθηκαν 2 εθελοντές για να βοηθήσουν στην φορτοεκφόρτωση στον Πειραιά.
- την μεταφορική εταιρεία ΕΦΑΜ Α.Ε. η οποία μετέφερε δωρεάν τα πακέτα της ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Πειραιά προς τη Βρίσα. Επίσης διέθεσε 2 εργαζόμενους που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση των κιβωτίων στον Πειραιά.
- τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways για την χορηγία ενός δωρεάν εισιτηρίου για τη μετακίνηση του 8μετρου φορτηγού από Μυτιλήνη προς Πειραιά.
- τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries για την χορηγία ενός δωρεάν εισιτηρίου για τη μετακίνηση του 8μετρου φορτηγού από Πειραιά προς Μυτιλήνη.
- την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λέσβου για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στη διαχείριση όλων των διαδικασιών, την εξεύρεση χορηγιών και την συνεχή επικοινωνία και υποστήριξη που οδήγησε στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας.
- τους φίλους μας στην Βρίσα, που διέθεσαν σημαντικό μέρος του χρόνου τους για την ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας καθώς και τους εθελοντές συγχωριανούς μας και φίλους μας για την σημαντική βοήθεια στην εκφόρτωση των κιβωτίων.
- το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού καθώς και άλλες εταιρείες και συλλόγους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η προσπάθεια θα είναι αρωγός των κατοίκων του σεισμόπληκτου χωριού μας στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!
Christel Coppens  &  Philippe De Pratere