Αβάσιμα, αόριστα και μη αληθή τα όσα κατήγγειλε πελάτης ψησταριάς στην Αγία Παρασκευή στο L.P-Απάντηση από τον καταστηματάρχη

Μέσω δικηγόρου ο καταστηματάρχης του καφενείου-ψησταριάς στην Αγία Παρασκευή απαντάει στα όσα κατήγγειλε επώνυμα στο LesvosPost ο Π.Μ πελάτης του εν λόγω καφενείου-ψησταριάς. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)



Αναλυτικά όλη η τοποθέτηση

Τοποθέτηση  προς  Αποκατάσταση της Αλήθειας στο από 29-06-2017 Δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας

Προς μεγάλη μου έκπληξη, έλαβα γνώση του δημοσιεύματός  σας,  καθώς και για τα  όσα αβάσιμα, αόριστα, μη αληθή και ποινικά ελέγξιμα  αναφέρονται σ’ αυτό, αναφορικά με το υποτιθέμενο περιστατικό αισχροκέρδειας στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  του εντολέα μου. Το εν λόγω άρθρο προέκυψε, έπειτα από επώνυμη καταγγελία σ’ εσάς του κυρίου Π. Μ.

Αρχικά να διευκρινίσω πως  η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί πενήντα και πλέον συναπτά έτη. Σ’ αυτή τη πολυετή  πορεία της,  ουδέποτε έδωσε δικαίωμα στις ελεγκτικές και φορολογικές  αρχές του νησιού, οι οποίες σε τακτικούς έλεγχους  δεν διαπίστωσαν  κάποια παράβαση.

Όσον αφορά στα υποτιθέμενα γεγονότα που ο καταγγέλλων αναφέρει στην ιστοσελίδα σας, τα οποία  υιοθετείτε άνευ περαιτέρω έρευνας, καθώς και επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη του εν λόγω καταστήματος - όπως προϋποθέτει η δημοσιογραφική δεοντολογία -  αναφέρω τα εξής:

1. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και στα περισσότερα  της Αγίας Παρασκευής ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να παραγγείλει διάφορα εδέσματα ως ξεχωριστά πιάτα μαζί με το ποτό το οποίο θα καταναλώσει. Επίσης, του παρέχεται η δυνατότητα να παραγγείλει   οποιοδήποτε ποτό (μπύρα, ούζο, ρετσίνα, κρασί) μαζί με το οποίο  του σερβίρονται και  οι διαθέσιμοι μεζέδες της ημέρας. Στη προκειμένη περίπτωση, οι μεζέδες αποτελούνται από έξι πιάτα κανονικών διαστάσεων και κοστίζουν συνολικά, μαζί με το ποτό, επτά (7) ευρώ, τιμή απολύτως φυσιολογική.

2. Στη  περίπτωση του καταγγέλλοντος ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος  έλαβε τη παραγγελία, ρώτησε ως όφειλε τον πελάτη, εάν επιθυμούσε  να του φέρει τον κατάλογο στον οποίο αναγράφονται τα διαθέσιμα εδέσματα και ποτά του καταστήματος ή θα παραγγείλει  το ποτό με τα πιάτα  που διέθετε εκείνη την ημέρα. Ο κύριος Μαλέσκος και η παρέα του επέλεξε τη δεύτερη περίπτωση, έχοντας ενημερωθεί πρώτα για το κόστος της επιλογής του. 

3. Όπως θα διαπιστώσετε από το μπλοκάκι της παραγγελίας, ανάλογο αντίτιμο, υπήρχε και για τα ούζα με τους  μεζέδες  που καταναλώθηκαν.

4. Για τα όσα αναφέρονται  περί  μη έκδοση απόδειξης,  δηλώνω κατηγορηματικά πως συνιστούν  ψευδή γεγονότα. Όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, με το που ζητήθηκε από τον πελάτη ο λογαριασμός, η απόδειξη προσκομίστηκε άμεσα. Όταν λοιπόν ο καταγγέλλων, επιδεικνύοντας ανάγωγη συμπεριφορά, φωνάζοντας και χειρονομώντας, ζήτησε  να δει επίμονα τι είχε παραγγείλει εκείνος και  η παρέα του, τάχιστα η διεύθυνση του καταστήματος έσπευσε να του προσκομίσει το παραστατικό, εξηγώντας του με προθυμία τι αφορούσε η κάθε χρέωση.

5. Στο άρθρο σας, σημειώνετε ότι το κατάστημα δεν διέθετε μηχάνημα POS. Η σχετική ταμπέλα στην είσοδο του καταστήματος ενημέρωνε τον πελάτη περί μη ύπαρξης αυτού όπως ορίζεται από το σχετικό  Νόμο. Θα γνωρίζετε  άλλωστε πως δεν είναι ακόμη υποχρεωτικό τα καταστήματα να διαθέτουν το συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής.

6. Τέλος, θα περίμενα από μια ενημερωτική ιστοσελίδα  όπως η δική σας, να διερευνά τα στοιχεία των εκάστοτε καταγγελιών που φτάνουν σ’ αυτή, να εξακριβώνει τα γεγονότα και να λαμβάνει υπόψη την άποψη της καταγγελλόμενης πλευράς.

Επειδή, το από 29.06.2017 δημοσίευμα με τα σχόλια που το συνοδεύουν αναφέρεται σε ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα που ως αποτέλεσμα είχαν να βλάψουν την επιχείρηση εστίασης του εντολέα μου.

Επειδή, τα περιστατικά που αναφέρονται είναι καθόλα αβάσιμα, αόριστα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Επειδή, η υιοθέτηση εν λευκώ των στοιχείων και των γεγονότων που περιέγραψε η καταγγέλλουσα πλευρά αντίκειται στη δημοσιογραφική δεοντολογία η οποία προτάσσει την διερεύνηση των γεγονότων και από την καταγγελλόμενη πλευρά.

Για τους λόγους αυτούς
Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
 Ζητώ

Όπως δημοσιεύσετε τη παρούσα τοποθέτηση που σας κοινοποιώ, αυτούσια, στην ιστοσελίδα σας και στο λογαριασμό που διατηρείτε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

- Επιπρόσθετα μέσω της παρούσας τοποθέτησης καλώ τον καταγγέλλοντα, κύριο Π.Μ, όπως εντός τριών ημερών με δήλωση ενώπιον της ιστοσελίδα σας, της οποίας είναι αναγνώστης όπως εύλογα προκύπτει, να ανακαλέσει τα όσα αναληθή και αβάσιμα κατήγγειλε σ’ εσάς, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω  κάθε νόμιμο  δικαίωμα για λογαριασμό  του εντολέα μου.

Μετά τιμής
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δημήτριος Γ. Ζουμπίλης