Οδοιπορικό του LesvosPost στην Βρισα- Από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα- Εικόνες που μας προκαλούν θλίψη (vid,pics)

Η Λέσβος μετρά τις πληγές της μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, με επίκεντρο36,4 χιλιόμετρα, νότια της Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πλωμαρίου, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/06/2017) στις 3.28 το μεσημέρι.


Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρισά το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ. Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!

Ένα χωριό, η Βρίσα ισοπεδωμένο, κατολισθήσεις που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο οδικό τμήμα του νότιου νησιού, ζημιές σε σπίτια στο Πλωμάρι και στα Πλωμαριτοχώρια, ζημιές ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, ζημιές σε εκκλησίες – μνημεία της πόλης και της υπαίθρου, είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού.

Το LesvosPost.com στην Βρισα…

Δημοσιογραφικό κλιμάκιο του LesvosPost μαζί με τον πρόεδρο των ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΕΛ Παρη Μολυβιατη μετέβησαν την Τρίτη το μεσημέρι στην Βρισα και κατέγραψαν εικόνες χάους …

Το χωριό Βρίσα ισοπεδώθηκε. Περίπου το 80% των σπιτιών – χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα μέχρι και το 1930- είναι σωροί ερειπίων. Κι όσα ακόμα στέκουν όρθια δύσκολα θα ξανακατοικηθούν. Από τα ερείπια ενός από τα σπίτια αυτά ανασύρθηκε χθες στις 8.20 το βράδυ νεκρή, η 43χρονη.

Η κάμερα του LesvosPost κατέγραψε εικόνες θλίψης από το πέρασμα του Εγκέλαδου που με 6,1 Ρίχτερ έπληξε το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σπίτια κομμένα στα δύο. Περιουσίες κατεστραμμένες και η απόλυτη ανθρώπινη απόγνωση για όσα φέρνει η επόμενη ημέρα στο νησί.

Μετά βίας περνούσαμε μέσα από τα χαλάσματα….. Λες και έπεσε μια βόμβα, λες και έγινε βομβαρδισμό από αεροπλάνο…. Περίεργο φαινόμενο ο Πολιχνιτος, τα Βατερα μετρανε λίγες ζημίες και όμως το χωριό Βρισα που βρίσκεται στην μέση αυτών των δυο περιοχών ισοπεδώθηκε.

Όλοι οι κάτοικοι της Βρίσας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ακόμη και αυτοί που οι περιουσίες τους δεν έχουν υποστεί ζημιές για προληπτικούς λόγους, μετά από εντολή των Αρχών.

Οι αρμόδιοι τεχνικοί που έφτασαν χθες στην Λέσβο έχουν είδη επισημάνει με κόκκινη μπογιά τα ακατάλληλα προς κατοίκηση κτήρια

Παράλληλα η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε όλη την περιοχή και η πυροσβεστική βοηθά κάποιους που προσπαθούν να πάρουν κάποια υπάρχοντα πρώτης ανάγκης ώστε να τα μεταφέρουν στους πρόχειρους καταυλισμούς με σκηνές που έχει στήσει ο στρατός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δίπλα απο το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 43χρονη Ελένη μέσα στα συντρίμμια υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας.. 

Ενώ γύρω από τα χαλάσματα του σπιτιού μπορεί κάνεις να διακρίνει παιδικά παιχνίδια, βιβλία, ρούχα αλλά και χριστουγεννιάτικα τα όποια ήταν στο υπόγειο του σπιτιού..

Τα λόγια περιττά αυτές τις ώρες….. Δείτε τα συγκλονιστικά πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψε το LesvosPost.com….


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες «γροθιά» στο στομάχι από την Βρισα