Παράπονα και καταγγελίες πολιτών για το ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κουνούπια «γίγας» στην Λέσβο

Τα παράπονα είναι πάρα πολλά και έρχονται από διαφορετικές συνοικίες της Μυτιλήνης αλλά και γενικά όλης της Λέσβου.


Μπορεί να μην έχουμε μπει και επίσημα στην καλοκαιρινή περίοδο όμως οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων ευνόησαν τους τοπικούς πληθυσμούς των κουνουπιών...

Στο έλεος των κουνουπιών βρίσκονται οι κάτοικοι της ενδοχώρας στην Λέσβο, καθώς τα προγράμματα ψεκασμού καθυστερούν σημαντικά με συνέπεια οι πολίτες να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να αδυνατούν ακόμα και να κάνουν τις αγροτικές τους εργασίες.

Τα ενοχλητικά και συνάμα επικίνδυνα έντομα έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους σε αρκετά σημεία του Νομού και ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται εγγύς σε λιμνάζοντα ύδατα.

 «Δεν μπορούμε να καθίσουμε έξω από τα κουνούπια. Ελάτε στη συνοικία της Χρυσομαλλούσας να δείτε τι εννοώ....Που είναι οι υπεύθυνοι, τι κάνουν, γιατί τους ψηφίσαμε;», μας έλεγε αγανακτισμένος ένας συμπολίτης μας.

Κουνούπια που μπαίνουν στα μάτια στη μύτη στο στόμα. Αν δε κυκλοφορεί κάποιος με μηχανάκι χωρίς προστατευτικά γυαλιά, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δρόμου τυφλωμένος και τραυματισμένος.

«Δεν τολμάμε να ανοίξουμε πόρτα σπιτιού……ή καταστήματος και αμέσως σμήνη ολόκληρα μπαίνουν στο χώρο. Ακόμα και με σήτες στα παράθυρα, βρίσκουν τρόπο να χωθούν στα σπίτια. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανυπόφορη.»  μας τόνισε κάτοικος από την Καλλονή

Θα ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος από περιφέρεια κα δήμο Λέσβου πριν μας πιάσει το καλοκαίρι;


-Εντοπίστηκε και στην Λέσβο το κουνούπι-γίγας:

Εθεάθη πρόσφατα και στην περιοχή μας το κουνούπι-γίγας το οποίο είναι γνωστό και ως aedes detritus. Πρόκειται για ένα χειμωνιάτικο γένος που είναι αισθητά μεγαλύτερο από το κοινό κουνούπι, με μεγάλα πόδια και φτερά, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν τσιμπάει.