Σε κλίμα συγκίνησης & κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιτάφιων σε Νοσοκομείο και γηροκομείο Μυτιλήνης (pics,vid)

Η καθιερωμένη τελετή περιφοράς του επιταφίου πραγματοποιήθηκε χτες Μ. Παρασκευή το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η καθιερωμένη τελετή περιφοράς του επιταφίου πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παρουσία πολλών πιστών, εκπροσώπων τοπικών, στρατιωτικών αρχών και ιερέων με τα επιτάφια του γηροκομείου Μυτιλήνης και του νοσοκομείου να συναντιούνται στην πύλη των επειγόντων περιστατικών.

Τα εγκώμια έψαλλε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κκ Ιάκωβος

Η λειτουργία ξεκίνησε στις γύρω στις 2.30 μεσημέρι ενώ αμέσως μετά στις 3.30 το μεσημέρι έγινε η περιφορά στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου στην πύλη των επειγόντων περιστατικών συναντήθηκαν τα δυο επιτάφια του γηροκομείου και του νοσοκομείου. 

Την πομπή συνόδευε τιμητικό άγημα, η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ αλλά και εκπρόσωποι του ερυθρού σταυρού όπως και αγγελάκια, παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Την ξεχωριστή τελετή έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια η Μητρόπολη Μυτιλήνης για τους πιστούς που οι γιορτές του Πάσχα τους βρίσκουν να νοσηλεύονται καθώς και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα.

Να σημειώσουμε ότι για 2η χρονιά ο επιτάφιος του νοσοκομείου δεν περιόδευσε μέσα στους θαλάμους για λόγους ασφαλείας λόγο έργων που γίνονται στο εσωτερικό του νοσοκομείου. 

Επίσης το επιτάφιο του νοσοκομείου σήκωσαν φέτος διασώστες και οδηγοί του ΕΚΑΒ.

Το LesvosPost.com το μοναδικό ηλεκτρονικό μέσω ενημέρωσης που είναι παντού παραβρέθηκε στην σεμνή τελετή περιφοράς των επιτάφιων και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα




Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Επιμέλεια —Βίντεο, Φωτο: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)


Μπορείτε να μας στείλετε και τις δικές σας φωτογραφίες από τον Επιτάφιο, αλλα και το Χριστός Ανέστη της ενορίας σας στο lesvosPost@gmail.com  η στις ομάδες μας στο facebook LesvosPost.com και LesvosPost.com official