ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία και πορεία κάτοικων της Γέρας κατά της εγκατάστασης προσφύγων στον Παππαδο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Συγκέντρωση και πορεία κατά της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, πραγματοποιούν κάτοικοι της Γερας στον Παππαδο..


Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, και ότι το χωριο τους δεν είναι μεγάλο για να φιλοξενήσει πρόσφυγες κυρίως παιδιά ηλικίας 15-17 ετών.

Η δομή φιλοξενίας βρίσκεται σε νοικιασμένο χώρο πρώην αρχοντικού και αναμένεται να δεχθεί πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες.

Οι κάτοικοι κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουνν συνθήματα κατά της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ και της κυβέρνησης για την πολίτικη που ακολουθουν.

Την αγωνία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, κάτοικοι του πρώην Δήμου Γέρας για την δημιουργία από την ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων σε Σκόπελο και Παππαδο..

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά από κάλεσμα της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ και σε συνεργασία με την unicef έχουν ενοικιαστεί παλιά σπίτια τα οποία διαμορφωνονται ώστε το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων σε Λουτρά και Παππαδο Γέρας.

Η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ με επιστολή της προς τους κατοίκους και για να δημιουργήσει εντυπώσεις δήλωνε ότι τα κέντρα φιλοξενίας θα στελεχωθούν εξολοκλήρου από ντόπιους ενώ τα είδη πρώτης ανάγκης θα αγοράζονται από επιχειρήσεις που θα υπάρχει το κάθε κέντρο φιλοξενίας, επίσης δήλωνε ότι στα κέντρα φιλοξενίας θα φιλοξενούνται αποκλειστικά πρόσφυγες ηλικίας από 15 έως 17 ενώ θα υπάρχει καθημερινή φύλαξη, αυτό ωστόσο που τρομάζει τους κατοίκους είναι η έξοδος όπως δηλώνει η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ των ανηλίκων στα χωριά με ειδική επιτήρηση..

Οι κάτοικοι των χωριών σε Λουτρά και Γέρα είδη έχουν ξεκίνησε να μαζεύουν υπογραφές ώστε να αποτρέψουν την δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας στα χωριά τους.


Αξίζει να τονίσουμε ότι τα ΜΜΕ της Λέσβου δεν έχουν καμιά ενημέρωση για αυτήν την δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας. Οι αρμόδιοι φορείς και ειδικά ο δήμος που «λογικά» έδωσε την άδεια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σιωπά.