Παραλίγο ολοκαύτωμα στον Πολιχνιτο από πυρκαγιά κοντά στο πεδίο βολής-Κίτρινη η Λέσβος σήμερα για φωτιές (pics,vid)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στον Πολιχνίτο και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής.

Από τη φωτιά κάηκαν 100 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στην περιοχή παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στην περιοχή επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 17 ατομα πεζοπόρο τμήμα,  οχήματα του δήμου, δυνάμεις του στρατού και από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Στο συμβάν έλαβαν μέρος επισης τρείς εθελοντές από το Εθελοντικό κλιμάκιο Μυτιλήνης με ένα όχημα, τέσσερις εθελοντές από το Εθελοντικό κλιμάκιο Πλωμαρίου με ένα όχημα και τρείς εθελοντές από τη Εθελοντική ομάδα “Άμπελος” με ένα όχημα.

Σημειώνεται ότι κοντά στην περιοχή όπου ξεκίνησε η φωτιά υπάρχει πεδίο βολής του στρατού.



Το αναλυτικό δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής


 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή “Οξύς” του Δ.Ε. Πολιχνίτου Λέσβου. Από την πυρκαγιά κάηκαν εκατόν τριάντα (130) στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

 Στο συμβάν έλαβαν μέρος τριαντατέσσερις (34) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δεκαπέντε (15) οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήματα 17 ανδρών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν, δύο (2) Α/Φ τύπου Canadair CL415 κι ένα (1) Ε/Π.

 Ώρα έναρξης του συμβάντος 11:50 της 12/06/2016.

Στο συμβάν έλαβαν μέρος τρείς (3) εθελοντές από το Εθελοντικό κλιμάκιο Μυτιλήνης με ένα (1) όχημα, τέσσερις (4) εθελοντές από το Εθελοντικό κλιμάκιο Πλωμαρίου με ένα (1) όχημα και τρείς (3) εθελοντές από τη Εθελοντική ομάδα “Άμπελος” με ένα (1) όχημα.


Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχ/ρχος Αποστολίδης Μάριος. Ενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό τμήμα.


Κίτρινη την δείχνει σήμερα την Λέσβο η Γ.Γ πολιτικής προστασίας λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων..



Βιντεο lesvosnews.net