Στην Λέσβο η εφαρμογή «Grow Greek Tourism Online» από την Google-Με επιτυχία οι παρουσιάσεις (pics,vid)

Στην Λέσβο βρέθηκε η εφαρμογή του «Grow Greek Tourism Online», μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας Google 


Στην Λέσβο βρέθηκε η εφαρμογή του «Grow Greek Tourism Online», μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας Google με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ, που έχει ως αντικείμενο την παροχή στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και διαδικτυακών «εργαλείων» τα οποία θα βοηθήσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 - 1,5 ώρας. Στη Λέσβο πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια στις 31 Μαϊου, από τις 10 π.μ. -12π.μ. στο Sunrise Hotel Resort στο Μόλυβο και από τις 5 μ.μ. - 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Οι σχετικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν χτες και προχθες σε Μολυβο και Μυτιλήνη, προσελκύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδων επιχειρήσεων από τον τομέα του τουρισμού στην Λέσβο, ενώ κατά τη διάρκεια του 2016 η πρωτοβουλία σχεδιάζεται να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς.

Μέσω του «Grow Greek Tourism Online» οι επιχειρήσεις λαμβάνουν υποστήριξη από την Google ώστε, χρησιμοποιώντας βασικά εργαλεία της όπως το Google My Business και τοGoogle AdWords, να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν. Τα εργαλεία αυτά της Google, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες της, όπως το Street View, το οποίο καλύπτει και την Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου, θεωρείται πως θα συμβάλουν αποφασιστικά όχι μόνο στην περαιτέρω ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της μοναδικής ομορφιάς της χώρας, αλλά και στη σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, έτσι ώστε να αξιοποιήσει τη δύναμη του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό. Για παράδειγμα, συμβουλεύουμε τουριστικές επιχειρήσεις στο πώς να χειριστούν καλύτερα τις σελίδες τους στα social media, να βελτιώσουν ή ακόμη και να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα τους και να έρθουν σε επαφή με ξένες αγορές.

Στις 21 Ιουνίου και για ένα μήνα θα βρίσκονται στη Μυτιλήνη και στο Μολυβο 2 online advisors που θα διεξάγουν δωρεάν εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις στον χώρο μιας τουριστικής επιχείρησης, αλλά και πιο σύντομες ενημερώσεις σε περισσότερες επιχειρήσεις χωρίς ραντεβού. Για να δηλώσετε συμμετοχή επισπευτείτε το greektourism.withgoogle.com και κάντε μια δήλωση ενδιαφέροντος για να συναντήσετε έναν απο τους online advisors.




Το LesvosPost.com με την βοήθεια του εξωτερικού συνεργάτη μας Μιχάλη Εγγλεζο βρέθηκε στην εκδήλωση της Μυτιλήνης και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα