Πανηγύρια σε όλη την Λέσβο σήμερα και αύριο για την μνήμη του Αγίου Γεωργίου-Δείτε που εορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο

Ο Άγιος Γεώργιος, αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία «Μεγαλομάρτυρας» και «Τροπαιοφόρος» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο των χριστιανικό κόσμο.

Θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Συνεχώς το κείμενο θα ανανεώνεται … Στείλτε μας και εσείς τις εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Γεωργίου που γίνονται στην περιοχή σας στο lesvospost@gmail.com .

Στα Λουτρά Λέσβου

Ο Πολιτιστικός και Εξωραίστικος σύλλογος Λουτρών "To Λιοστάσι"  σας  εύχεται Καλό Πάσχα και σας προσκαλεί στην Ιερά Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου πολιούχου του χωριού στις  01 και 02 ΜΑΙΟΥ 2016.


Στον Κατω Χαλικα Μυτιλήνης

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ.ΧΑΛΙΚΟΣ

Κυριακή 01-05 ΩΡΑ 6:30μμ ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 

Δεύτερα 02-5 7:00μμ ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΝ Ο ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Κ.ΑΜΠΑΤΖΗ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

Δευτέρα 02-5 6:30μμ ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΧΕΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Διήμερο πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου στην Ερεσό

Το διήμερο πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου στην Ερεσό διοργανώνει για τρίτη χρονιά στο εκκλησάκι στα Τατάρια ο Ιππικός Σύλλογος Ερεσού «Αγ. ΓΙΩΡΓΗΣ – ΤΑΤΑΡΙΑ».

Αγίου Γεωργίου στα Κεραμειά

Ο Μικρασιατικός Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμειών "Ο Αγιος Γεώργιος" σας προσκαλούν στο πανηγύρι του Αγ.Γεωργίου στα Κεραμειά Λέσβου στις 01/05 και 02/05.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 1-5-2016

18:00 ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
19:00 ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
19:30 ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΛΑΜΠΡΟΔΕΥΤΕΡΑ 2-5-2016

07:30 ΘΕΙΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ
11:00 ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΚΙΣΚΕΤΣ)
17:00 ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΓΛΕΝΤΙ