Σε “Hot Spot Lesvos” μετονομάζεται η Λέσβος με απόφαση της Ε.Ε, του Δημάρχου Λέσβου και της κυβέρνησης- Χωριό μεταναστών ετοιμάζεται στην Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Σε “Hot Spot Lesvos” μετονομάζεται η Λέσβος σε λίγες ημέρες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες.




Αναλυτικά το πρωταπριλιατικο ρεπορταζ μας: 

Ο Δήμαρχος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε "κρυφά" με τον κ Μουζαλα αλλά και αξιωματούχους της Ε.Ε όπου και συζήτησαν για το μεταναστευτικό που πλήττει το νησί μας και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν από άλλα νησιά σχετικά με την υποδοχή μεταναστών και την δημιουργία νέων κέντρων κράτησης.

Ο Δήμαρχος Λέσβου όπως αποκλειστικά μάθαμε έριξε την πρόταση στην κυβέρνηση αλλά και στους αξιωματούχους της ΕΕ να μετονομαστεί η Λέσβος σε Hot Spot Lesvos ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να έρχονται μόνο στην Λέσβο σαν νησί υποδοχής και να μην ταλαιπωρούνται στα άλλα νησιά, εφόσον στην Λέσβο με μπροστάρη τον ίδιο τον Δήμαρχο επικρατεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και μεταναστών.

Στο σκεπτικό του Δημάρχου όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του Μάριος Ανδριώτης είναι και το Νόμπελ Ειρήνης όπου μετά από αυτήν την πρόταση του,  σίγουρα η Λέσβος θα έχει το Νόμπελ στο τσεπάκι της.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός στην μυστική συνάντηση, έχει είδη βρει χώρους στα Τσαμακια, στον Καρά Τεπέ, στον Ευεργετουλα, στο Πλωμαρι, στην Θερμή, στην Βορεια Λέσβο αλλα και σε άλλες τοποθεσίες ώστε άμεσα να δημιουργηθούν 30 νέα κέντρα κράτησης προσφυγών όπου θα φιλοξενούνται πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες πριν αυτοί πάρουν άσυλο η απελαθούν στην Τουρκία.

Μάλιστα τους διαβεβαίωσε οτι είδη έχει συνάψει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ΜΚΟ που δρουν στο νησί μας ώστε να αναλάβουν την σίτιση και την παροχή βοήθειας των προσφύγων και μεταναστών.

Και χωριό προσφύγων στην Λέσβο.....Refugees town

Ο Δήμαρχος επίσης στην συνάντηση τους είπε πως είναι έτοιμος να φτιάξει και χωριό προσφύγων πιθανότητα στην βόρεια Λέσβο όπου θα εγκατασταθούν μόνιμα οικογένειες προσφύγων με δικά τους καταστήματα, δικά τους σπίτια, τζαμί κτλ. Το χωριό αυτό όπως αποκλειστικά έχουμε μάθει θα ονομαστεί σε “Refugees town” «Πόλη των προσφύγων» και θα διαμένουν πρόσφυγες που θα έχουν στο χέρι τους το χαρτί ασύλου.

Σύμφωνα με τεχνικούς του Δήμου Λέσβου το χωριό θα είναι χωρητικότητας έως 10.000 κατοίκων κυρίως από την Συρία και το Ιράκ.

Μετά από επικοινωνία του κ Μουζαλα με τον πρωθυπουργό κ Τσιπρα και τον κ Καμμενο το θέμα εντάχθηκε σε έκτακτη τροπολογία και θα ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Βουλής.

Σταδιακά από 10 Απριλίου θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή η συμφωνία μεταξύ του Δημάρχου Λέσβου, του κ Μουζαλα και των αξιωματούχων της Ε.Ε

Ο Δήμαρχος Λέσβου έμεινε ικανοποιημένος από αυτήν την θετική εξέλιξη για το νησί μας δηλώνοντας πως «Περιμένουμε τους νέους επενδυτές Σύριους, που θα κάνουν τουρισμό το καλοκαίρι στο νησί μας να επενδύσουν κιόλας σε αυτό και κυρίως στο νέο χωριό, στην «Refugees town»

Σύντομα λοιπόν μετά από αυτήν την εξέλιξη η Λέσβος θα αλλάξει ονομασία στους χάρτες και στα ηλεκτρονικά μέσα ώστε να γίνει το μοναδικό νησί υποδοχής προσφύγων, επίσης στις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμο και το νέο χωριό.

** Στις αποκλειστικές φωτογραφίες μπορούμε να δούμε τα νέα hot spot που είναι έτοιμα στην Βόρεια Λέσβο και στην Θερμή, αλλά και αυτά που δημιουργούνται στον Ευεργετουλα και στην περιοχή του Πλωμαριου (Για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνουμε ακόμα ακριβείς περιοχές).

Τα σχόλια δικά σας……..
 
Ευεργετουλας "Hot spot"

Πλωμαρι "Hot spot"

Θερμη "Hot Spot"

Θερμη "Hot spot"

Βορεια Λεσβος "Hot Spot"