Πλήθος ξένων τηλεοπτικών δικτύων, εθελοντές, αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στην Λέσβο για τις επαναπροωθησεις (pics-vid)


Κι αυτό γιατί η αστυνομία φρόντισε να πραγματοποιήσει τη διαδικασία ώρες πριν την ώρα που είχε ανακοινωθεί.

Έτσι η συγκέντρωση αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, εθελοντών και εργαζομένων σε μη Κυβερνητικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε μετά την αναχώρηση των πλοίων με τους μετανάστες που απελάθηκαν.

Μετά την αναχώρηση των πλοίων πραγματοποιήθηκε και η εν πλω διαμαρτυρία ομάδων εργαζομένων σε διασωστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, που διαμαρτυρήθηκαν με τα σκάφη τους. Αντιληπτό έγινε ένα μόνο πανό που ανοίχτηκε από μπαλκόνι δωματίου στο γειτονικό ξενοδοχείο Blue Sea που ανέφερε «Turkey is not safe country» («Η τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα») από αλληλέγγυους που είχαν φροντίσει να νοικιάσουν το δωμάτιο τις προηγούμενες μέρες.

Εκατοντάδες εθελοντές και αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες διαδήλωσαν για «ανοιχτά σύνορα» και για την «μη επαναπροωθηση μεταναστών στην Τουρκία»

Γύρω από τον περίφρακτο χώρο του λιμανιού είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, χαρακτηριστικό της έκτασης που έχει πάρει το μεταναστευτικό είναι ότι στην Λέσβο έχει φθάσει μέχρι και κανάλι από την Κίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλα διεθνή δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους και μετέδωσαν τις εικόνες από τη Μυτιλήνη με τη μεταφορά των πρώτων προσφύγων και μεταναστών προς την Τουρκία, όπως και για τις διαμαρτυρίες αλληλέγγυων .

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η  Lesvospost.com WEB TV