Λαμπρά εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου του Παπά Στρατή στην Καλλονή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα όπως του άρμοζε, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλλονής "Αποστολή Παπα-Στρατή" στην κεντρική πλατεία Καλλονής.


Στην Καλλονή βρέθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και έκανε τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου προς τιμήν του καλού Σαμαρείτη και ανθρώπου που δίδαξε το "Αγαπάτε αλλήλους" Πάτερ Ευστράτιο Δήμου

Πλήθος κόσμου, παρουσία στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπείες των σχολείων της Καλλονής, τοπικών συλλόγων Καλλονής, του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, της Περιφερειάρχη Λέσβου κας Χριστιάνας Καλογήρου, του Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου, του Γενικού δ/ντη της "Αποστολής" κ. Κων/νου Δήμτσα, του πρόεδρου της ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Αγοραστού Κων/νου και πλήθος τοπικών αρχόντων, ήταν εκεί για τα λαμπρά εγκαίνια, για τον αγαπητό σε όλους Παπα-Στρατή.

Δίδαξε την ανθρωπιά, αγωνίστηκε για τον "άνθρωπο" και όλοι το αναγνωρίζουν. Πλέον άλλη μια του επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι γεγονός, χάρις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και του Δήμου Λέσβου.

Λίγο μετά τις 18:00, ο Αρχιεπίσκοπος, η σύζυγος του πάτερ Ευστράτιου πρεσβυτέρα κ.Δήμου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, έκοψαν την κορδέλα κάνοντας την αρχή για την ελάφρυνση των συμπολιτών μας με χαμηλό εισόδημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήστηκε στον χώρο, ο οποίος περιμετρικά έχει εικόνες απο την Λέσβο της προσφυγιάς πριν πολλά χρόνια, η οποία είναι σε παρόμοια κατάσταση σήμερα, όπως τόνισε στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος. Πέραν αυτού, ο Σεβασμιότατος έστειλε μήνυμα συνένωσης πολιτείας και εκκλησίας, ούτως ώστε να γίνουν μόνο σημαντικά πράγματα για το καλό του ανθρώπου. Επίσης, μίλησε για την φωτογραφία, που έκανε το γύρο του κόσμου, με τις γιαγιάδες απο τη Λέσβο να ταΐζουν το μικρό προσφυγόπουλο, λέγοντας πως ήταν ένα τρανό μήνυμα το οποίο έλεγε πως "Εδώ η ανθρωπιά συνεχίζει"! Άξιο αναφοράς ήταν για τον αρχιεπίσκοπο πως παρά το γεγονός πως οι Έλληνες χουν δύσκολα, βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους δείχνοντας την μεγαλοψυχία τους.




Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή του Παπα- Στρατή», που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος στην Καλλονή της Λέσβου, απηύθυνε χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Περιφερειάρχη: 

«Μας τιμά ιδιαίτερα Μακαριώτατε η παρουσία σας στον τόπο μας.

Είναι μια ένδειξη συμπαράστασης, μια εκδήλωση αλληλεγγύης, μια πράξη αγάπης. Σας ευχαριστούμε.

Τον τελευταίο καιρό τα νησιά μας αντιμετωπίζουν το ευαίσθητο, δύσκολο και πρωτόγνωρο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι άνθρωποι του τόπου μας επέδειξαν και επιδεικνύουν μια στάση που είναι κάτι περισσότερο από συμπαράσταση και ανθρωπισμός.

Πρόκειται για την έμπρακτη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.
Στο μέτωπο αυτό ο Παπα-Στρατής είναι οδηγός και σύμβολο.

Ο Παπα-Στρατής είχε μία ΑΓΚΑΛΙΑ ανοιχτή για τους ανθρώπους όλου του κόσμου.
Υποστηρικτής των αδυνάτων.

Συμπαραστάτης. Αρωγός και καταφυγή.

Άξιος υπηρέτης των άλλων αυτός, η δική μας εκδήλωση σήμερα δεν είναι παρά μια ελάχιστη τιμή και αναγνώριση στο έργο του.

Για εμάς ο Παπα-Στρατής ήταν και είναι πρόσωπο αναφοράς και πηγή έμπνευσης.
Σας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά Μακαριώτατε που είσαστε μαζί μας.
Αναγνωρίζουμε τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας σας και το πνεύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης που μας κομίζετε.

Οι άνθρωποι, η κοινωνία του Βορείου Αιγαίου, μπορούμε σήμερα να πούμε, βρέθηκε αντιμέτωπη με τραγικές ανθρώπινες στιγμές και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες.
Συνεχίζουμε με το ίδιο κριτήριο και σε εγρήγορση πάντοτε, με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά».

Χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Λέσβου, τον Δήμαρχο προσωπικά και όλους όσοι εργάσθηκαν για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλλονής. Αποτέλεσμα της  αγαστής αυτής συνεργασίας, είναι η πραγματοποίηση του ονείρου του Παπά – Στρατή, που προσφέρει στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την βοήθεια Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω του Φιλανθρωπικού της Οργανισμού «Αποστολή», που επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο. «Ο Δήμος Λέσβου, με όλες τις κοινωνικές δομές που διαθέτει, θα συνεχίσει και θα εντείνει την πολυποίκιλη ανθρωπιστική του δράση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαληνός.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του συγκλόνισε με τα λόγια του τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο του Kalloninews.gr






Πηγή συνεργάτες από το kalloninews.gr- Μέλος της Aegean media