Στην Μυτιλήνη η Αν. Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα- Όλο το χρονικό της επίσκεψης (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς όπου συναντήθηκε με την αναπλ. Υπουργό Εξωτ. των των ΗΠΑ, Χέδερ Χίγκινμποτομ, που ήρθε στη Λέσβο για θέματα υποστήριξης της Ελλάδας όσον αφορά το προσφυγικό.

Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο αμερικανός πρέσβης επισκέφτηκε το κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου όπου και ενημερώθηκε σχετικά από τον Διοικητή της Αστυνομικής Δ/νσης Β.Αιγαιου. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Λέσβου όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Ακολούθως υποδέχτηκε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Τοσκα κατευθύνθηκαν στο κλειστό κέντρο hot spot στην Μορια αλλά και στην δομή της ΜεταΔρασης όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα λίγο έξω από το κέντρο της Μυτιλήνης στην οδό Ηρώων πολυτεχνείου..

Στην συνέχεια στην Μαρίνα Μυτιλήνης υπήρξε σύσκεψη με ΜΚΟ και φορείς της Λέσβου αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Η  αναπλ. Υπουργό Εξωτ. των ΗΠΑ, Χέδερ Χίγκινμποτομ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα έδωσε συνέντευξη Τύπου σε press coffee στην Μαρίνα Μυτιλήνης.

Η  Υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Χέδερ Χίγκινμποτομ, συναντήθηκε με μετανάστες, αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα.

Στο Hot spot της Μοριας στην Μυτιλήνη συνάντησε μετανάστες και αξιωματούχους από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και την Ελληνική Αστυνομία.

Κατά την συνέντευξη τύπου η Αμερικανίδα αν. υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία και δήλωσε πως έχουμε ένα ωραίο νησί με καλούς ανθρώπους ενώ μας ευχαρίστησε για τα τόσα που έχουμε κάνει εδώ και 6 μήνες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και πολλά ξένα δίκτυα όπου κάλυψαν σήμερα την επίσκεψη της αμερικανίδας αν. Υπουργού στην Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη και της ΑΝ. Υπουργού είχαν επιστρατευτεί ειδικά ασφαλή βαν (τζιπ) για την μεταφορά τους, τα οποία ήρθαν από την Αθήνα χτες βράδυ με το πλοίο μαζί με τους φρουρούς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας καθόλα την διάρκεια της παραμονής εδώ των Αμερικανών ήταν δρακόντεια.

Δείτε τα αποκλειστικά αποσπάσματα από την συνέντευξη που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV