Απλήρωτοι λόγω... γραφειοκρατίας και ανικανότητας οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Κοινωφελή Προγράμματα του ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Κοινωφελή Προγράμματα του ΟΑΕΔ, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.


Όπως καταγγέλλουν στο lesvospost.com εργαζόμενοι, ο λόγος δεν είναι η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά... η βαριά αμέλεια των δημοσίων υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία.

Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη. Είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και αυτών των μισθών πείνας

Ενδεικτική είναι η επώνυμη καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του LesvosPost.com από σύζυγο νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης:

Καλημέρα

Η Σύζυγος μου εργάζεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως Βοηθός Νοσηλευτή με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 (19.101 Ανέργων) 5 μηνης διάρκειας.

Εργάζεται απο τις 14 Δεκεμβρίου 2015 και μέχρι τώρα δεν έχει πληρωθεί ακόμη κανείς με 5 μήνα στο Νοσοκομείο.

Εδω να αναφέρω ότι ολα τα λοιπά 5 μηνα στην Περιφέρεια Δήμους κλπ έχουν πληρωθεί εδω και 20 ημέρες τουλάχιστον, που σημαίνει οτι δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης απο τον ΟΑΕΔ. 

Ολα οφείλονται στην ανυπαρξία θέλησης και ίσως ικανοτήτων με λίγα λόγια (ζαμανφουτισμός) των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας του Βοστανειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης που δεν τους καίγεται καρφί το τι θα τρώνε οι εργαζόμενοι τόσο καιρό απλήρωτοι. 

Όσοι απευθυνθήκαμε στον ΟΑΕΔ ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος μας αναφερει οτι η οικονομική υπηρεσία του Νοσοκομείου στέλνει συνέχεια λάθος τα έγγραφα που απαιτούνται για να πληρωθούμε με αποτέλεσμα να τους τα στέλνει πίσω ο ΟΑΕΔ.

Αυτό γίνεται καιρό τωρα έτσι την ανικανότητα αλλά και την έλλειψη ευθύνης και επαγγελματισμού όλων (Νοσοκομείου Μυτιλήνης - ΟΑΕΔ) την πληρώνουμε εμείς με αποτέλεσμα να είμαστε ο περίγελος όλων των λοιπών 5 μηνων. Έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στην οικονομική υπηρεσία της Μυτιλήνης και οι υπάλληλοι εκει μας ειρωνεύονται και συνέχεια με απαξιωτικό τρόπο και περιφρονητικό ύφος μας αναφέρουν ότι κάποτε θα πληρωθούμε.

Που πρέπει να πάμε για να βρούμε το δίκιο μας; 

Σας παρακαλώ πολύ να ασχοληθείτε με το θέμα μας γιατι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο να εργάζεσαι χωρίς αμοιβή εδω και 2,5 μήνες και να μην ασχολείται κανείς ούτε ο ΟΑΕΔ - ούτε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου με τους ανύπαρκτους υπαλλήλους του στην οικονομική υπηρεσία οι οποίοι είναι το λιγότερο ανάξιοι (αν όχι κακοπροαίρετοι) να συντάξουν τα έγγραφα που απαιτούνται απο τον ΟΑΕΔ για να πληρωθούμε.

Σας ευχαριστώ

Κουτσιδης Θεόδωρος