Επίτιμοι δημότες Λέσβου ο Γιώργος Νταλαρας και ο Ντανι- Συναυλία έκπληξη κατά του ρατσισμού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Γεμάτος συγκίνηση στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανακοίνωσε την πρότασή του(προς το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο) ο Γιώργος Νταλάρας και ο Ντάνι να γίνουν επίτιμοι Δημότες του Δήμου Λέσβου.


Η συναυλία του Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης δεν ήταν μόνο ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, το συγκρότημα «Τα φώτα απέναντι» παρουσίασε ένα κύκλο τραγουδιών με θέμα τους πρόσφυγες. Μαζί τους ήταν στη μουσική και τραγούδι ο Κώστας Παρίσσης από τα Υπόγεια Ρεύματα (ο οποίος θα επιμεληθεί και τον αντίστοιχο δίσκο του συγκροτήματος)  καθώς και ο μουσικός Ντάνι από την Συρία. 

Ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε το παρόν στη συναυλία με δικά του έξοδα τιμώντας τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα το φίλο του Ντάνι.Θυμίζουμε ότι η γνωριμία του Γιώργου Νταλάρα  με το Ντάνι ξεκίνησε από τη συναυλία αλληλεγγύης προς τους εθελοντές που έγινε πριν ένα μήνα πάλι στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο ταλαντούχος μουσικός και πρόσφυγας από τη Συρία, ο Ντάνι ανέβηκε στη σκηνή και μάγεψε το κοινό παίζοντας με τη κιθάρα του Γιώργου Νταλάρα. Τις επόμενες ημέρες ο Γιώργος Νταλάρας του χάρισε μια κιθάρα και υποσχέθηκε ότι θα αποτελέσει και μέλος της ορχήστρας του. Η ιστορία του Ντάνι αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει. Ήρθε με μία από τις εκατοντάδες βάρκες της ελπίδας στη Λέσβο και βλέπει τη ζωή του να αλλάζει…

Το Σάββατο 19/03/2016 στις πρώτες σειρές καθισμάτων του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης ήταν γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία που ήρθαν μόνες τους μαζί με τα παιδιά τους. Ο Ντάνι ευχήθηκε καλή συνέχεια και τύχη στο ταξίδι τους και η ευχή του συνοδεύτηκε με το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών του Δημοτικού Θεάτρου.

Λίγο πριν τη μουσική έκπληξη της βραδιάς ο Δήμαρχος Λέσβου ανέβηκε στη σκηνή και εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε το Γιώργο Νταλάρα για την παρουσία του. Πρότεινε στο μεγάλο καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα να γίνει πρέσβης καλής θελήσεως της Λέσβου, και επίτιμος δημότης Λέσβου καθώς επίσης και στον Ντάνι να γίνει επίτιμος δημότης «συμβολίζοντας έτσι όλους τους ανθρώπους που έχουν περάσει απο το νησί μας, που τους θεωρούμε αδέλφια μας και τους ευχόμαστε καλή τύχη και συνέχεια στη ζωή τους».

Ο Γιώργος Νταλάρας αποδέχθηκε με χαρά  και συγκίνηση την πρόταση του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή που η Λέσβος θα εκπροσωπείται απο έναν καλλιτέχνη αυτής της ακτινοβολίας, που πέραν της αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής αξίας του, έχει να επιδείξει και ως πρέσβης καλής θέλησης του ΟΗΕ, ενα πλούσιο κοινωνικό έργο». Ανέφερε ο Δήμαρχος στην απάντησή του.

Η μουσική έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του  τραγουδιού που έγραψε ο Μάκης Ψαραδέλλης από «Τα Φώτα Απέναντι». Ένα τραγούδι αν μη τι άλλο που αφορά την ιστορία του Ντάνι. «Ένα παράξενο φύλλο» είναι ο τίτλος του τραγουδιού το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει σε CD single  από "Τα φώτα απέναντι"  με τη συμμετοχή του Γιώργου Ντάλαρα, του Ντάνι και του Κώστα Παρίσση από τα «Υπόγεια Ρεύματα».  Η πρώτη ερμηνεία του τραγουδιού από τους τέσσερις καλλιτέχνες προκάλεσε κατακλυσμό χειροκροτημάτων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.



Πηγη lesvosnews.net