Στην Λέσβο ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών παρουσία του Αν. Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, υποδέχθηκε τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα.


Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ. Καζνέβ στη Λέσβο, ανέλυσε την επίσημη πρόταση του Δήμου Λέσβου για καταγραφή προσφύγων στην Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα, την ανάγκη καταπολέμησης του δικτύου διακινητών που δρουν στα Τουρκικά παράλια. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής Ευρωπαϊκής στήριξης της Λέσβου, που έχει επωμισθεί το μεγάλο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, για λογαριασμό όλης της Ευρώπης.

Στο φάκελο που παρέδωσε ο Δήμαρχος Λέσβου, στον κ. Καζνέβ, περιλαμβάνεται διακήρυξη σχετικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος των διακινητών και ζήτησε την στήριξη αλλά και εφαρμογή των προτάσεων που περιέχονται σ΄αυτή.

Ο Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μπερνάρ Καζνέβ, ευχαρίστησε τις Ελληνικές Αρχές για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Ο κ. Καζνέβ, τόνισε την ανάγκη αρωγής της Ελλάδας στη λειτουργία των Hot Spot, με συμπαραστάτη σ’ αυτό τη Γαλλική κυβέρνηση.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.