Πλημμύρισε κόσμο και έρωτα η αγορά της Μυτιλήνης- Η άμαξα του έρωτα ξεκίνησε το ταξίδι της (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέες και ζευγάρια κατέβηκαν στην αγορά για να κοιτάξουν τις βιτρίνες και να αγοράσουν τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Την δίκη τους εορτή είναι έτοιμοι να γιορτάσουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου οι απανταχού ερωτευμένοι, πρόκειται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπου σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία θεωρείται ο προστάτης της αγάπης.

Οι «καρδιοχτυπημένοι» καταναλωτές βγήκαν στην αγορά για να αγοράσουν έστω ένα συμβολικό δώρο για την Κυριακή.

Την τιμητική τους έχουν τα λουλούδια που αποτελούν το πιο δημοφιλής δώρο της ημέρας. Ήδη οι πρώτες παραγγελίες έχουν γίνει και πέρα από τις τυπικές ανθοδέσμες ο κόσμος προτιμά και πανέμορφες δημιουργίες από άνθη και φυτά. 

Βέβαια ο έρωτας περνάει και από το στομάχι με τα γλυκά όπως οι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων. Μάλιστα στην αγορά της Μυτιλήνης κυκλοφορούν και παρασκευάσματα ειδικά σχεδιασμένα για την ημέρα όπως τούρτες και πάστες σε σχήμα καρδιάς και με ειδικές αφιερώσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τέλος υπάρχουν τα κοσμήματα και τα είδη μπιζού που είναι και το καλύτερο δώρο όσον αφορά τις γυναίκες με τις τιμές να ευνοούν όλα τα πορτοφόλια

Στην αγορά της Μυτιλήνης την τιμητική της έχει η άμαξα του ερωτα.

Τα  ερωτευμένα ζευγάρια της Μυτιλήνης που επιθυμούν, κάνουν δωρεάν βόλτα στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα”. Να σημειώσουμε ότι εκτελούνται δύο δρομολόγια. Το πρώτο, με αφετηρία το Παλαιό Δημαρχείο (οδός Νιάνια) και διαδρομή Κουντουριώτη, Αρχιπελάγους, Χίου, Μητροπόλεως, με τερματισμό το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού. Το δεύτερο, με αφετηρία το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού και διαδρομή στην αγορά (κατεύθυνση τα κεντρικά λύκεια), με τερματισμό τη Νιάνια. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και τα ζευγάρια θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, επιτόπου στις δύο αφετηρίες.

Στην αγορά της Μυτιλήνης και μέσα σε ένα διαμορφωμένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό, στις 12:00 πραγματοποιήθηκαν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, με αναφορά στις γαμήλιες τελετές και τον έρωτα. Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, δημιουργήθηκε μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.   

Να σημειώσουμε ότι στις 18:00 το απόγευμα Χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει κατανυκτική λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, με κάθε τιμή στο κέντρο της πόλης, πλαισιωμένη από ένα ωραίο θέαμα με ιπτάμενα φαναράκια αέρος (διαδρομή λιτανείας: Ερμού, Νιάνια, Κουντουριώτη, Παλαιό Λιμεναρχείο, Ερμού).    
        
Ενώ στις 8.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί “Συναυλία αγάπης” με ερωτικά τραγούδια και χορούς latin, tango, waltz, κ.α. Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση ζαχαροπλαστών, με παρουσίαση του πατροπαράδοτου “γεμάτου”, που στη Λέσβο αποτελεί το γλύκισμα των αρραβώνων, του γάμου και της αγάπης, ενώ στο κοινό θα προσφερθούν μπουκέτα από “κατμέρια” (μοσχομυριστά ζουμπούλια, τα κατεξοχήν λουλούδια της εποχής στη Λέσβο).


Από το Δήμαρχο Λέσβου, θα τιμηθούν με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, τρία ζευγάρια – νικητές του διαγωνισμού, που προσκεκλημένα θα έρθουν στη Μυτιλήνη, ως αποτέλεσμα ειδικού διαγωνισμού που διεξάγεται σε πανελλήνιο επίπεδο, μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε. Το πρώτο θα προέρχεται από το διαγωνισμό του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια έγγαμου βίου), το δεύτερο από το διαγωνισμό του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια έγγαμου βίου) και το τρίτο από το διαγωνισμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου (πέραν των 50 χρόνων αρμονικού και ευτυχισμένου έγγαμου βίου).

Να σημειωθεί ότι γι’ όσους επιλέξουν λουλούδια και γλυκά τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή μέχρι αργά το βράδυ, ενώ όσοι θελήσουν κάτι πιο προσωπικό και ιδιαίτερο θα πρέπει να το αγοράσουν μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι από τα εμπορικά