Παρέλυσε η Λέσβος-Μαζική «μεγαλειώδη» συγκέντρωση στην Μυτιλήνη-Πάνω από 4.500 διαδηλωτές (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέλυσε σήμερα η Λέσβος, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.


Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί.

Στην Πλατεία Σαπφούς πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και μελών του ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν και οι δικηγόροι της Λέσβου.

Στα Κεντρικά Λύκεια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων. 

Τέλος στο Επιμελητήριο συγκεντρώθηκαν έμποροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στην Επάνω Σκάλα έξω από το ΠΕΔΥ συγκεντρώθηκαν οι αγρότες, οι οποίοι κινήθηκαν και αυτοί προς την πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς)- μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- δυναμική ήταν η παρουσία αγροτών, ενώ το «παρών» έδωσαν και περίπου 7 τρακτέρ- που με μαύρες σημαίες και συνεχή κορναρίσματα έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην Λέσβο οι συγκεντρώσεις έγιναν χωρίς αστυνομική παρουσία. Φυσικά υπήρχαν διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο.. Επίσης αστυνομικές πήγες έλεγαν ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχουν συναντήσει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μας είπαν ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 4500 χιλιάδες. Καθόλα την διάρκεια των συγκεντρώσεων δεν έγινε το παραμικρό καθώς σήμερα δεν παραβρέθηκε το μπλοκ των αναρχικών

Επίσης κάτι άλλο που αξίζει να σημειώσουμε είναι η επίθεση που δέχτηκε χτες η πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α άλλο και του συνδέσμου του ΠΑΟΚ από αγνώστους

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του LesvosPost.com


Παρέλυσε σήμερα η Μυτιλήνη

Παρέλυσε σήμερα η Μυτιλήνη, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου μαζι με το ΠΑΜΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με Το ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΕΛΜΕ κ.α, ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι επιστημονικοί φορείς με τον επαγγελματικό κόσμο της Λέσβου καθώς και οι αγρότες.

Η πλέον μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς) όταν ενώθηκαν όλες οι συγκεντρώσεις μαζί από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα συνταξιουχικά σωματεία, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι από τα Σώματα ασφαλείας (Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική), ο Δικηγορικός σύλλογος, Γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου, ο εμπορικός κόσμος της Λέσβου καθώς και από εργατικά συνδικάτα που βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις τέσσερις συγκεντρώσεις με πορεία ανέβηκαν προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολίτικης όπου παρέδωσαν ψήφισμα…όχι στον Γενικό Γραμματέα κ Γιαννελη που το είχε βάλει στα πόδια από νωρίς αλλά στον Δ/ντη του Υπουργείου ο οποίος απεργούσε και αυτός..!!..

Να σημειώσουμε ότι η Γ.Γ.Α.Ν.Π τελούσε υπό κατάληψη από νωρίς όταν εισέβαλαν και έκλεισαν τις πόρτες μέλη του ΠΑΜΕ. 

Το ίδιο έγινε και με μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν αλλά και με τις τράπεζες.

Στη γενική απεργία συμμετείχαν τα ταξί, που κατέβασαν τη σημαία, τα καφέ της πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και σε πολλές περιοχές της Λέσβου, τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα κ.α.

Δυναμική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις, έδωσαν οι επιστήμονες μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι κι αυτοαπασχολούμενοι αλλα και τα σωματα ασφαλειας.

Οι εικόνες πάντως από το κέντρο της πόλης με τα κλειστά μαγαζιά, τις καφετέριες, τα ουζερί και τους χώρους εστίασης είναι πρωτόγνωρες και δείχνουν την καθολικότητα της συμμετοχής των Μυτιληνιών στην πανελλαδική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό

Τα λόγια φυσικά και είναι περιττά όποτε μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του L.P από τις συγκεντρώσεις.

Να τονίσουμε ότι το L.P ήταν το μοναδικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ της Λέσβου που παραβρέθηκε στις πορείες και είχε συνεχής ενημέρωση από αυτές.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ : Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)


ΦΩΤΟ: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)