ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Μυτιλήνης από εθελοντές και ΜΚΟ (Φωτο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης.


Μέλη ΜΚΟ, εθελοντές αλλά και απλοί πολίτες δηλώνουν την στήριξή τους στα 5 άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διευκόλυνσης εισόδου μεταναστών στη Λέσβο.

Περίπου 60-70 άτομα αψηφώντας την βροχή βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης για να στηρίξουν του 5 συλληφθέντες.

Στο σημείο βρίσκεται και διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Το ιστορικό

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, απήγγειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο.

Οι πέντε συνελήφθησαν τα χαράματα της Πέμπτης επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.

Οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο, έλαβαν προθεσμία μέχρι το πρωί του Σαββάτου για να απολογηθούν.

Και στους πέντε συλληφθέντες απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο εξ αυτών βαρύνονται με την κατηγορία της οπλοκατοχής.


Φωτο Γ. Παπαδόπουλος