Οι αγρότες της Λέσβου ξεσηκώθηκαν-Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο-Παρέλυσαν την Λέσβο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κόμβο της Λάρσου, επί της Εθνική Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής.


Στο συγκοινωνιακό κόμβο της Λάρσου, 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί, οι αγρότες του νησιού διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό, κόβοντας στην ουσία την επικοινωνία της πόλης με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Λέσβου.

Μαζί με τους αγρότες στη συγκέντρωση παίρνουν μέρος κι άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μέλη επιστημονικών συλλόγων. Συμπαράσταση είχαν οι αγρότες και από τα Σώματα Ασφαλείας.  

Σήμερα στην Λαρσο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονισμένη παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο πλευρό των αγροτών ήταν εκπρόσωποι των Ενώσεων Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Παραγωγοί από όλη τη Λέσβο παρέταξαν τα αγροτικά αυτοκίνητά τους και περίπου 6 τρακτέρ αριστερά και δεξιά του δρόμου, ενώ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου απέκλεισαν το οδόστρωμα.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν το στέλεχος της ΠΑΣΥ Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε ότι η κινητοποίηση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση πως οι αγρότες δεν το βάζουν κάτω και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να κρατήσουν τα χωράφια και τα κοπάδια τους.

Επίσης ανέφερε πως οι αγρότες δεν έχουν σήμερα άλλο δρόμο από τον αγώνα, διότι τα νέα φορολογικά μέτρα, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ και τα άλλα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών της Λέσβου.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και το μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Σταυρού. Αισθητή και κάτι που σχολιάστηκε ήταν η απουσία των υπολοίπων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και του Δήμαρχου Λέσβου.

Περίπου στις 12:50 ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία  προς τη Μυτιλήνη. 

Στην πόλη της Μυτιλήνης  κατευθύνθηκαν από την προκυμαία στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής .

Αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσε ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα κ Γιαννελη όπου αποδοκιμάστηκε έντονα ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που του ζητούσαν να παραιτηθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Οι αγρότες πέταξαν μέσα στην γενική γραμματεία Αιγαίου τσουβάλι με ελιές, κατέβασαν από τον ιστό και έκαψαν την σημαία της Ε.Ε, ενώ για περίπου 2 ώρες πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της γραμματείας και του δρόμου των δικαστηρίων δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη της Μυτιλήνης.. 

Οι αγρότες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ) ημέρα πανελλαδικής απεργίας


Το LesvosPost.com βρέθηκε στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.

Επιμέλεια Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)



Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό…