ΕΚΛΟΓΕΣ Ν.Δ: Πρώτος ο Βαγγέλης Μειμαρακης στην Λέσβο-2ος ο Απόστολος Τζιτζικώστας- 2978 οι ψηφοφόροι της Ν.Δ

Καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με πάνω από 40%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί στην δεύτερη θέση γύρω στο 30% και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τρίτη θέση δίνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.


Στην τέταρτη θέση ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου που θα καθορίσει εν πολλοίς τον επόμενο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα μέσω κύκλων του διέρρευσε ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και ότι το δικό του ποσοστό κυμαίνεται στο 30%. Οι συνεργάτες του έλεγαν ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα κατέβει στον δεύτερο γύρο.

Στην Λέσβο μέχρι αργά την νύχτα είχαμε μεγάλο ντέρμπι με τον Βαγγέλη Μειμαρακη και τον Απόστολο Τζιτζικωστα να παλεύουν ψήφο ψήφο για την πρωτιά αλλά στο τέλος πρώτος το νήμα όπως και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έκοψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Δείτε τα αποτελέσματα στα 15 εκλογικά τμήματα της Λέσβου όπου ψήφισαν συνολικά 2978 στελέχη, μέλη και φίλοι της Ν.Δ.

Βαγγέλλης Μεϊμαράκης : 1.132
Απόστολος Τζιτζικώστας: 1.017
Κυριάκος Μητσοτάκης : 599
Αδωνις Γεωργιάδης: 194
Λευκά / Ακυρα: 36

O Παύλος Βογιατζής σχολίασε το αποτέλεσμα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook:

Συμπεράσματα των εσωκομματικών εκλογών: Α. Η συμμετοχή του κόσμου σ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα έδειξε ότι την ενότητα την εξασφαλίζει ο κόσμος της παράταξης και όχι αυτοί που θέλουν να κατευθύνουν τον κόσμο της παράταξης, άρα η παράταξη είναι ο κόσμος της! Β. Τοπικά δυσάρεστη έκπληξη είναι η μικρή συμμετοχή του κόσμου στο Νομό Λέσβου σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και υπάρχει εξήγηση, εδώ και αρκετά χρόνια είναι ανύπαρκτες οι κομματικές οργανώσεις στο νομό, η Οννεδ την εποχή που ήμουν σ αυτή είχε 800 μέλη, σήμερα αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Δαπ και μετρημένος στα δάκτυλα νέους από το νησί μας. Γ. Οι κομματικές οργανώσεις είναι για τον κόσμο της παράταξης και όχι για να ακόλουθοι βουλευτών και παραγόντων του κόμματος. 4. Πρέπει να δοθεί η μάχη για τον δεύτερο γύρο χωρίς να γίνει προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου για το καλό της παράταξης, άλλωστε απέτυχε στον πρώτο γύρο παταγωδώς