7000 μετανάστες ζητάνε να φύγουν από το νησί της Λέσβου-Ένταση στο λιμάνι Μυτιλήνης

Ένταση επικράτησε πριν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με περίπου 7.000 μετανάστες οι οποίοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ που κρατάει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια. 


Οι μετανάστες φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αθήνα» και «Ελευθερία» προσπάθησαν να εισέλθουν στα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι Μυτιλήνης αλλά η έγκαιρη επέμβαση  των λιμενικών και της αστυνομίας απέτρεψε την είσοδο στα πλοία.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απηύθυνε έκκληση προς τους απεργούς να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και να σκεφτούν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της απεργίας να επιτρέψουν κατ’ εξαίρεση τον απόπλου των τριών πλοίων που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.

Η απεργία αυτή δημιουργεί ένταση στην Μυτιλήνη με τους κατοίκους, τον δήμαρχο αλλά και τους πρόσφυγες να διαμαρτύρονται, καθώς στο νησί θα εγκλωβιστούν πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες.


Την ίδια ώρα, κατανοώντας τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών αλλά τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, ο δήμαρχος Λέσβου με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση για την διατήρηση των δρομολογίων για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στο διάστημα της απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ.