Όγκο και παλμό στην πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Μυτιλήνη - Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-αναρχικών (Φώτο, βίντεο)

Με την καθιερωμένη πορεία από την πλατεία Σαπφούς προς την Προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις χθες για την 42η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973 στην Μυτιλήνη.

Με μεγαλειώδη συμμετοχή ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 7 το απόγευμα χθες η καθιερωμένη πορεία για την 42η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973 στην Μυτιλήνη.

Στην πορεία την όποια διοργάνωσε το ΠΕΚ, συμμετείχαν  πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά..  Συμμετείχαν επίσης και πολλοί απλοί πολίτες.

Η συγκέντρωση είχε όγκο και παλμό, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 700-800 περίπου άτομα

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη, στην συνέχεια επέστρεψαν από την ίδια διαδρομή στην προκυμαία Μυτιλήνης .

Να τονίσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν για ακόμα μια φορά δρακόντεια με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να είναι παρατεταγμένες κάτω από την πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α, έξω από το δημοτικό θέατρο στην αγορά της Μυτιλήνης και σε αλλά σημεία..

Από την πορεία είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη

Στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη κατατέθηκαν στεφάνια από το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ αλλά και την νεολαία του κόμματος ΚΝΕ ενώ όταν έφτασε η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέλη της έκαψαν και έσκισαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-Αναρχικών

Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ βρίσκονταν φέτος επί ποδός στην Μυτιλήνη λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που έχουν παρθεί από τις Αρχές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονταν η πολυκατοικία και τα γύρω στενά όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χ.Α στην Μυτιλήνη από νωρίς το απόγευμα αποτρέποντας κάθε εισβολή στην πολυκατοικία.

Σε ένα μίνι κλεφτοπόλεμο συμμετείχαν αναρχικοί και ΜΑΤ στα στενά της αγοράς για περίπου 1 ώρα. Ο φετινός σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν καθόλα άρτιος και απέτρεψε το κάθε επεισόδιο εγκλωβίζοντας τους αναρχικούς διαδηλωτές ώστε να μην μπορούν να δημιουργήσουν επεισόδια και ζημίες σε καταστήματα και τράπεζες.

Η κάμερα του LesvosPost TV που ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ βρέθηκε στην μεγάλη διαδήλωση και κατέγραψε ότι συνέβη εκεί. Ακόμα ένα αποκλειστικό δημοσίευμα για την ιστοσελίδα των πολιτών της Λέσβου… Δείτε τα βίντεο …



Τίμησαν τον Μυρογιαννη το μεσημέρι…

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών νεολαίων, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, δημοτικής και περιφερειακής αρχής βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο


















ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ : Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)


ΦΩΤΟ: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)