Τούρκικη θαλαμηγός ….. με κάνναβη κάνοντας ελιγμούς εμβόλισε σκάφος της FRONTEX στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη (02) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, μέλη του πληρώματος σκάφους Σουηδικής Ακτοφυλακής δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015''.


Συγκεκριμένα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ”, ν. Λέσβου το Θ/Γ “ΝΑΖ- Β” σημαίας Τουρκίας το οποίο δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα για τη διενέργεια ελέγχου και εκτελώντας συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε δύο (02) φορές το σκάφος της δύναμης FRONTEX προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια δύο (02) μέλη του πληρώματος του σκάφους FRONTEX, ένας εκ των οποίων ήταν στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβιβάστηκαν επί του “ΝΑΖ-Β” και το ακινητοποίησαν, ενώ συνέλαβαν τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του.

Το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος καθώς και οι δύο (02) συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Επιπλέον, από έρευνα που διενεργήθηκε επί του ''NAZ-B'' από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα 5,67 γραμμάρια αποσπάσματα κάνναβης.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η Θαλαμηγός καθώς και η ποσότητα ναρκωτικών.