Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λέσβος-Χιλιάδες μετανάστες ψάχνουν στέγαστρο-Σκουπίδια παντού (ΦΩΤΟ)

Από χτες το μεσημέρι στο μάτι του κυκλώνα είναι η Λέσβος με σφοδρές καταιγίδες και άνεμοι που φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ.


Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τις καιρικές συνθήκες να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρία των προσφύγων.

Οι χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι περιμένοντας να πάρουν το πλοίο της Ελευθερίας για τον Πειραιά η την Καβαλά  προσπαθούν να βρουν κάποιον τρόπο να προστατευτούν από τη βροχή που είχαμε πριν από λίγο αλλά και αυτή που έρχεται σιγά σιγά προς αργά το βράδυ.

Κάποιοι χρησιμοποιούν τα λιγοστά ρούχα τους για να καλυφθούν, ενώ κάποιοι άλλοι μαζί με τα παιδιά τους κρύβονται κάτω από ένα μικρό τοιχίο αλλά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα .

Πολλοί βρήκαν καταφύγιο και στις καφετερίες της προκυμαίας αλλά και σε αυλές σπιτιών ακόμα και σε σκάλες πολυκατοικιών 

Ο χώρος έχει γεμίσει με σκουπίδια και όλη η περιοχή του λιμένα Μυτιλήνης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων

Οι αρχές και οι αρμόδιοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να μεριμνήσουν ώστε οι μετανάστες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης, δηλαδή τροφής και στέγης, ειδικά αυτή την περίοδο που το κρύο είναι αρκετό και τα καιρικά φαινόμενα έντονα.

Από το χθες το βράδυ στο λιμάνι είχαν στηθεί σκηνές καθώς και νάιλον μουσαμάδες και χοντρά χαρτόνια προκειμένου να προφυλαχθούν από την επικείμενη βροχή οι μετανάστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, σήμερα το πρωί, στη Μυτιλήνη υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1.500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την διαδικασία της καταγραφής, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων που έχουν αρχίσει να πνέουν οι αφίξεις είναι αισθητά μειωμένες σήμερα.





ΦΩΤΟ: Lesvosnews.gr