Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Λέσβο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το πρωί το Lesvospost.com πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Λέσβο εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Μυτιλήνης χθες αργά την νύχτα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 8 μήνες περίπου ευρεία επιχείρηση των Αστυνομικών Αρχών, στο πλαίσιο της οποίας, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων κάνναβης και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.


Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, δύο (2) μέλη της και ένας (1) ακόμη συνεργός του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας οι δράστες καλλιεργούσαν το χασίς και το πουλούσαν σε στάβλο με κατσίκια και πρόβατα στην περιοχή των Δαφιων της Δ.Ε Καλλονής.

Όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου o Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κος  ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος:

 «Εξαρθρώσαμε εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους στάβλων στην ευρύτερη περιοχή Καλλονής, Δαφιας και Αγίας Παρασκευής. Κατόπιν εκτεταμένων ερευνών, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, συλλάβαμε χθες τα μεσάνυχτα, 15 Οκτωβρίου 2015, τέσσερα (4) άτομα ημεδαπούς ηλικίας 42, 41, 53, 29 ετών , μεταξύ αυτών και τον «αρχηγό – εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης τον 42χρονο.»

Αναλυτικά ο κος Μπριλακης μας είπε ότι «Ο 42χρονος παρέδιδε στον 41χρονο και στον 53χρονο ποσότητες κάνναβης, που είτε καλλιεργούσε ο ίδιος, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο (Δαφια), είτε τις προμηθευόταν από διάφορες πηγές, με σκοπό τη περαιτέρω διακίνησή τους σε υποψήφιους «πελάτες», που εντόπιζε ο 29χρονος»

Όπως πρόεκυψε από έρευνα 8 μηνών περίπου η συμμορία των τεσσάρων πίσω από την κάλυψη ακόμα περίπου 35 ημεδαπών (βαποράκια-χρήστες) έψαχναν υποψήφιους πελάτες και διακινούσαν τα ναρκωτικά σε όλη την Λέσβο.

Χαρακτηριστικό της δράσης της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης ότι πέρα από την διακίνηση κάνναβης είχαν και οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς προσφύγων επί πληρωμής. Επιπλέον, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που βρέθηκε, καταδεικνύει το επαγγελματικό επίπεδο, στο οποίο είχαν αναγάγει τη δράση τους τα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό πάντα τον προσπορισμό μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την μεγάλη έρευνα της αστυνομίας στις οποίες συμμετείχαν και δύο (2) αστυνομικοί σκύλοι, εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν::

325 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 εκ. έως 1 μ
7 κιλά χασίς
15 ναρκωτικά χάπια
1 ζυγαριά ακριβείας
Το ποσό των 1450€
3 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών και
16 κινητά τηλέφωνα με τις κάρτες sim

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων κτλ. ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης. 

Να σημειώσουμε ότι από τα 35 άτομα αναζητούνται πολλά εξ αυτών σε όλη την Λέσβο

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.     

Δείτε σε λιγο αποκλειστικό βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσίαση της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης










ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ : Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)


ΦΩΤΟ: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)