Μαζική αντιφασιστική πορεία για τον Π.Φυσσα…. σε αστυνομοκρατούμενη Μυτιλήνη με μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω οι Νεοναζί. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι, «Παύλος Φύσσας. Ακόμη ένας νεκρός. Μπάτσοι και νεοναζί στο έγκλημα μαζί.


Η εμείς ή αυτοί», «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Τσάκισέ τον» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη.

Στις 18:30 άρχισε το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα 2 χρόνια από την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. αλλά σε αυτή συμμετείχαν και πολλά σωματεία της Λέσβου όπως και απλοί πολίτες. Το κάλεσμα επίσης έγινε και από γνωστή τοπική σελίδα που υποστηρίζει τους αναρχικούς.

Η συγκέντρωση είχε  τεράστια -για τα δεδομένα της πόλης-προσέλευση, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.500 περίπου άτομα

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σάπφους και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την πλατεία Κυπριών πατριωτών και στην συνέχεια μέσω του Πλάτανου στην αγορά της Ερμού και έπειτα ξανά στην προκυμαία Μυτιλήνης (Κουντουριώτη).

Η Μυτιλήνη από νωρίς έμοιαζε φρούριο με τουλάχιστον 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να είναι παρατεταγμένες σχεδόν σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης με επίκεντρο τα γραφεία της Χ.Α στην Ικτίνου.

Οι αστυνομικές αρχές φοβούμενοι επεισόδια με τους αναρχικούς είχε κάνει ένα πολύ καλό και οργανωμένο σχέδιο και κατάφερε να περιορίσει τα μελή των αναρχικών μακριά από τα γραφεία της Χ.Α και γενικά να μην υπάρχει το παραμικρό επεισόδιο. Υποδειγματική ήταν και αξίζει να το σημειώσουμε και η παρουσία των αναρχικών αλλά και των μελών των αριστερών οργανώσεων

Να τονίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την Αστυνομία τα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα φρουρούνται μέχρι και το βράδυ των εκλογών.


Από την πορεία είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη.