ΤΕΛΙΚΟ: ΚΑΛΛΟΝΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5-1…….Ακομα βάζουν γκολ οι παίχτες της Καλλονής (ΦΩΤΟ)

Σαν να άλλαξε τελείως η Καλλονή και έμαθε από τα λάθη της καθώς με ένα σουπερ αγώνα για πρώτη φορά στα χρονικά η ομάδα της Λέσβου διέλυσε τον Παναιτωλικό με 5-1..πετυχαινοντς τα 4 στο πρώτο ημίχρονο .


Η Καλλονή παίζοντας επιθετικά σε όλο το 1ο ημίχρονο κατάφερε να κλειδώσει τον Παναιτωλικό και να τον εξαφανίσει μέσα σε 20 λεπτά πετυχαίνονται 3 γκολ. Το κερασάκι στην τούρτα του πρώτου ημιχρόνου το έβαλλε ο ADEJO στο 34’ κάνοντας το 4-0….Μια ευρείας νίκη στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά η Καλλονή στην Μυτιλήνη και γενικά στην Super league.

Στο 2ο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε ποιο δυνατά από την Καλλονή αλλά και πάλι μετά το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και με τις αλλαγές που έκανε ο Θεοδωρίδης η ομάδα της Λέσβου ανέβασε στροφές έχοντας καλές τοποθετήσεις στην άμυνα αλλά και επιθετικές εκρήξεις κλειδώνοντας και στο δεύτερο ημίχρονο τους παίχτες του Παναιτωλικού. 

Μάλιστα ο δαιμόνιος σήμερα Γιώργος Μανουσος έβαλλε ένα εκπληκτικό γκολ ανεβάζοντας τον δείχτη του σκορ στο 5-0 και δικαίως αφιέρωσε τον γκολ ανεβαίνοντας στα κάγκελα στον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας της Καλλονής Νικό Μιχαλακη.

Μετά το 70΄ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε παρόλα αυτά η Καλλονή ήταν αυτή που δημιουργούσε φάσεις… Ο Παναιτωλικός είχε παρατήσει το παιχνίδι πριν ακόμα αρχίσει. Στο 83΄όμως ο Παουλο έβαλλε ένα γκολ της τιμής για την ομάδα του Παναιτωλικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ όπου ακόμα και ο κόσμος της Καλλονής χειροκρότησε αυτό το γκολ.

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα βρήκε παίχτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση καθώς και τους οπαδούς εκστασιασμένους από την ευρεία νίκη της Καλλονής να ζητάνε επιτακτικά την άμεση παραμονή της Καλλονής και φέτος στην super league.

Τραγική εμφάνιση για τον Παναιτωλικό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα από το Αγρίνιο που έχει μέσα αξιόλογους παίχτες με μεγάλο βιογραφικό έκανε πολλά λάθη όπου η Καλλονή τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο πετυχαίνοντας μια ευρεία νίκη μέσα στο γεμάτο στάδιο Μυτιλήνης. Δύσκολο και ίσως τελευταίο βράδυ για το προπονητή του Παναιτωλικού που δεν μπορεί να πιστέψει πως η ομάδα του έχασε από την Καλλονή.

Να τονίσουμε ότι η Καλλονή έχει την ευκαιρία να πετυχει και δεύτερη νίκη στην φετινή Super league καθώς παίζει και την επομένη αγωνιστική μέσα στο Στάδιο Μυτιλήνης με την δύσκολη Βέροια.

Οι σκόρερ του αγώνα για την Καλλονή 10' Ελλακόπουλος, 22', 27' Γεωργίου, 34' Αντέτζο, 62΄Μανουσος, Παναιτωλικος: 83΄Παουλο

Λεπτό προς λεπτό οι φάσεις του αγώνα με πληροφορίες από contra.gr

1’ EΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

4' Σωστή υπόδειξη του διαιτητή για χέρι του Μανούσου σε προσπάθειά του να κατεβάσει την μπάλα και να μπει προς την αντίπαλη περιοχή.

8' Ωραίο τάκλιν του Παπάζογλου, προτού ο Ελλακόπουλος πάρει την μπάλα και γίνει απειλητικός για την εστία του Στεφανάκου.

10' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 1-0 η Καλλονή.,  Ασθενής επέμβαση του Στεφανάκου σε σουτ του Ελλακόπουλου, ο οποίος ακολούθησε την φάση και έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας της Μυτιλήνης. Το γκολ μπήκε στην πρώτη ουσιαστική φάση των γηπεδούχων.

12' Ο Τσαμπούρης έδωσε στον Ελλακόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε με το δεξί και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου. Κοντά η Καλλονή σε ένα δεύτερο γκολ με τον ίδιο σκόρερ.

15' Προβολή του Κούσα σε εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, αλλά υποδείχτηκε (σωστά) σε θέση οφσάιντ. Η μπάλα βέβαια κατέληξε άουτ.

22' ΓΚΟΛ για την Καλλονή. Ο Φώτης Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μάκου, πλάσαρε με το εξωτερικό φάλτσο τον Στεφανάκο, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του, αλλά δεν άλλαξε η πορεία της προς τα δίχτυα. Το 2-0 για τους νησιώτες που έχουν κάνει ονειρεμένο ξεκίνημα στο ματς.

25' Ο Τσαμπούρης γύρισε έγκαιρα και σταμάτησε την επικίνδυνη αντεπίθεση που προσπάθησε να βγάλει ο Παναιτωλικός. Να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των φιλοξενούμενων που είναι με την πλάτη στον τοίχο.

27' ΓΚΟΛ για την Καλλονή. Εξαιρετικό σουτ με το δεξί του Γεωργίου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στεφανάκου για το 3-0. 
Δεύτερο γκολ στο ματς για τον Γεωργίου. Οι γηπεδούχοι κάνουν ό,τι θέλουν στο χορτάρι.

34' ΓΚΟΛ για την Καλλονή. Ο Αντέτζο πήδηψε για κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στεφανάκου για το 4-0 των γηπεδούχων.

35' Κοντινή κεφαλιά του Κούσα, ο Χογκ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.αναιτωλικός παραπαίει.

37' 8(7)-1(1) οι τελικές μέχρι στιγμής

40' Προσπάθεια του Γεωργίου να νικήσει τον Στεφανάκο, αλλά δεν βρήκε στόχο. Μια ακόμη τελική για την Καλλονή που κυριαρχεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

44' Διαγώνιο σουτ του Ρομέρο, έπεσε ο Χογκ στην κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Καλή επέμβαση του γκολκίπερ της Καλλονής.

45' Κεφαλιά του Παπάζογλου μετά την σέντρα του Κέβιν, η μπάλα λίγο άουτ. Καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες προκειμένου να μειώσουν το σκορ.

45'+1' Σουτ του Μπεχαράνο, επέμβαση του Χογκ και στην συνέχεια σούταρε από κοντά άουτ ο Μαρκόβσκι, αλλά ήταν οφσάιντ.

45΄+ Λήξη πρώτου ημιχρόνου

Δεύτερο ημίχρονο

45 Έναρξη 2ο ημίχρονο

58' Η Καλλονή δεν απειλείται καθόλου και κάνει ό,τι θέλει στο χορτάρι. Σα να έχει αποδεχτεί τη μοίρα του ο Παναιτωλικός.

62' ΓΚΟΛ για την Καλλονή. Ο Μανούσος με έξαιρετικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Στεφανάκου για το 5-0. Όλα πάνε πρίμα στους Μυτιληνιούς.

63΄12(8)-4(3) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.

70' Κακή απομάκρυνση της μπάλας, ο Μπαργκάν έκανε το χαμηλό σουτ, με τον Στεφανάκο να πέφτει και να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.

73' Ακυρώθηκε γκολ του Μπαργκάν, διότι ο Σπάθας σφύριξε ότι έκανε χέρι στην προσπάθειά του να σταματήσει την μπάλα. Δεν διαμαρτυρήθηκε ο άσος της Καλλονής.

75' Διαδικαστικά είναι τα εναπομείναντα λεπτά, με μοναδικό ενδιαφέρον το τελικό σκορ. Ήδη είναι εμφατική η πρώτη φετινή νίκη της Καλλονής.

75' Κοντινή κεφαλιά του Βασιλείου, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χογκ.

78' 14(10)-6(3) οι τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι.

83' ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πάουλο, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Χογκ, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα.

90+ ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Οι αρχικές εντεκάδες

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Τσαμπούλης, Γεωργίου, Ελλακόπουλος,Μανούσος

Αναπληρωματικοί: Δαύκου, Σάμπα, Κλαντρούμπσκι, Σπυρόπουλος, Μπαργκάν, Μπούρους, Γιορέντε

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάκος, Ντ. Μπεχαράνο,Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Μαρκόβσκι


Αναπληρωματικοί: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Ουαρντά, Ρομέρο, Χαντάκιας, Βασιλείου, Παπουτσογιαννόπουλος