Αδίστακτοι επιτεθήκαν και λήστεψαν μετανάστη για 1000€ μεταφέροντας τον απο Μανταμαδο στην Μυτιλήνη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού μετανάστη, που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, χθες (12-09-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους έναν 27χρονο υπήκοο Συρίας, από την περιοχή του Μανταμάδου, προκειμένου να τον μεταφέρουν στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλε μετά το πέρας της μεταφοράς του, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή του στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι προαναφερόμενοι, αφού ακινητοποίησαν το όχημα σε ερημική τοποθεσία, ακολούθως επιτέθηκαν στον 27χρονο και αφαίρεσαν από αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά του έγγραφα.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες, αφού εγκατέλειψαν τον αλλοδαπό μετανάστη στο σημείο, τράπηκαν σε φυγή.

Όπως διακριβώθηκε, ο 27χρονος Σύριος, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχε εισέλθει παράτυπα στη χώρα, προ τριημέρου περίπου, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.