Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Μυτιλήνη-Σημαντική βελτίωση στα πύρινα μέτωπα (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Αγία Μαρίνα της Μυτιλήνης που μαίνεται από την Κυριακή, όμως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν θα αργήσουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή έπνεαν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να καταστρέφει ανεξέλεγκτα και από άκρη σε άκρη το πυκνό πευκόφυτο δάσος.

Εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών έκαψε η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 χθες το πρωί στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή . Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο - στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες - και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα  να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τις περιοχές της Αμαλής, των Λουτρών και της Χαραμίδας.

Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



Πηγη βιντεο zougla.gr

ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ/ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΛ. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ