Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Κάστρο Μυτιλήνης για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές, αγαπημένα τραγούδια γνώριμα στο κοινό που απόλαυσε την υπέροχη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα την Τετάρτη το βράδυ (12/08) στο Κάστρο της Μυτιλήνης.


Με χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε την Τετάρτη 12 Αυγούστου το θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης  για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα που διοργάνωσε άρτια η ομάδα του Ατρόμητου Ανεμωτιας Λέσβου και χορηγός επικοινωνίας ήταν και το LesvosPost.com.

Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία έτσι και ο Σωκράτης Μάλαμας διηγήθηκε τις δικές του ιστορίες, παλιές και καινούργιες, στο μαγευτικό χώρο του Κάστρου.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός παρουσίασε ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και αγαπημένες συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ.

Το Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης ήταν ασφυκτικά γεμάτο και απαρτιζόταν από άτομα κάθε ηλικίας. Η μουσική του Σωκράτη, άλλωστε, μπορεί να μαγέψει με την ίδια δύναμη τον καθένα, ανεξαρτήτως αριθμών και χρόνων. Στις καρέκλες, αυτοί που προτιμούν να απολαύσουν ήρεμα και με άνεση τη συναυλία. Στην αρένα, αυτοί που θέλουν να φωνάξουν, να χορέψουν, να εξιλεωθούν χωμένοι μέσα σε μια λαοθάλασσα, με οποιοδήποτε “τίμημα” μπορεί να έχει αυτό. 

Κατά τις 9:45 ο Σωκράτης ανέβηκε στη σκηνή μαζί  με τη φωνή της Λαμπρινής Καρακώστα, η οποία τον πλαισιώνει στη σκηνή. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη γυναικεία χροιά η οποία ταιριάζει με αυτή του Μάλαμα και με το είδος της μουσικής του γενικότερα. 

Ο Μάλαμας είναι ένας καλλιτέχνης που μετράει πολλά χρόνια στο μουσικό χώρο, που ξέρει καλά τι κάνει και έχει το δικό του μουσικό ύφος και χαρακτήρα. Δεν περιμένεις εξεζητημένες αλλαγές ή μουσικά πειράματα. Είναι αυτός που είναι και τον αγαπάμε. 

Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση κάθε φορά στις συναυλίες του Μάλαμα, είναι το ένθερμο «φανατικό» κοινό του, τα πουλάκια του!

Στην αρένα τα χέρια ήταν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια ψηλά και οι φωνές του κόσμου συνόδευαν όλα τα τραγούδια. Ακούσαμε μια μεγάλη λίστα τραγουδιών για πάνω από 3 ώρες…

Μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα ήταν:

Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι
Κλέων Αντωνίου/ ηλεκτρική κιθάρα

Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια οι άνθρωποι που έτρεξαν αυτήν την συναυλία, οι άνθρωποι και τα παιδιά του Ατρόμητου Ανεμωτιας που ξανά έφεραν τον Σωκράτη Μάλαμα στην Λέσβο μετά το 2013…. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα του Ατρόμητου Ανεμωτιας για την άρτια διοργάνωση και ευχόμαστε και του χρόνου να κάνουν κάτι ανάλογο

Το LesvosPost.com όπου ήταν χορηγός επικοινωνίας βρέθηκε στην μεγαλειώδη συναυλία και κατέγραψε τα παρακάτω αποσπάσματα της συναυλίας αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Φώτο: Μαριλενα Σαχινι, Ευστράτιος Στεφάνου (Συνεργάτες LesvosPost.com)