Στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Μυτιλήνης εγκαταστάθηκαν οικογένειες προσφύγων (ΦΩΤΟ)

Σε καταυλισμό έχει μετατραπεί εδώ και μερικές ημέρες το Πάρκο Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Μυτιλήνης με τους μετανάστες να έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει, όπου μπορούν για να κοιμηθούν.


Ολόκληρες οικογένειες μην έχοντας κατάλυμα αποφάσισαν να μείνουν, έστω και προσωρινά, στο πάρκο. Οι πιο «τυχεροί» από αυτούς κοιμούνται μέσα σε σκηνές, ενώ άλλοι βρίσκουν καταφύγιο σε παγκάκια και πεζοδρόμια ακομα και στο γρασίδι.

Με τον καιρό να αγγίζει υψηλές θερμοκρασίες, οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι γυναίκες, μικρά παιδιά και βρέφη ενώ υπάρχουν και ορισμένοι άντρες.

Στρώματα, σκουπίδια, χαρτόκουτες έχουν καλύψει διάσπαρτα την πρασινάδα του κεντρικού πάρκου της Μυτιλήνης αλλάζοντας την όμορφη εικόνα που μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει..!!

Ρούχα πεταμένα και σκουπίδια είδαμε χτες και έξω από την πόρτα του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου στο άλλοτε κτήριο της νομαρχίας.

Βέβαια, η αθρόα προσέλευση των μεταναστών-προσφύγων το τελευταίο διάστημα δημιουργεί σοβαρό θέμα στέγασης αυτών των ανθρώπων για τις ημέρες παραμονής τους στο νησί, μέχρι να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να μετακινηθούν στον προορισμό τους. 


Πρέπει να επέμβει άμεσα ο Δήμος Λέσβου η αστυνομία καθώς αν μαθευτεί και στους υπολοίπους πρόσφυγες ότι το πάρκο «άνοιξε» για αυτούς σύντομα το κέντρο της πόλης μας θα μετατραπεί σε δεύτερος καταυλισμός όπως αυτού του Καρά Τεπέ.