Καλοκαιρινή «βιβλική καταστροφή» στην Λέσβο-Σάρωσε τα πάντα το ξαφνικό μπουρίνι (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Τρελάθηκε για τα καλά ο καιρός σε πολλές περιοχές της Λέσβου από το απόγευμα της Παρασκευής 07/08/15. 


Από τη ζέστη και τους 35+ βαθμούς Κελσίου, ξαφνικά ένα σφοδρό καλοκαιρινό μπουρίνι σάρωσε τα πάντα στην πόλη της Μυτιλήνης και σε πολλά χωριά της Λέσβου.

Η ισχυρή βροχή, που συνοδεύονταν απο δυνατό αέρα, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα παρασύροντας αντικείμενα, διαφημιστικά stand, ομπρέλες, στύλους της ΔΕΗ, δημόσια φωτιστικά, δένδρα και ότι μπορεί να φανταστεί κανένας.

Το καλοκαιρινό σκηνικό στην Μυτιλήνη μετατράπηκε μονομιάς σε φθινοπωρινό με τους δρόμους πλημμυρισμένους σε αρκετά σημεία.

Έκπληκτοι οι τουρίστες που βρίσκονταν στην Μυτιλήνη, προσπαθούσαν να προστατευθούν όπου υπήρχε υπόστεγο.

Από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν δημιουργήθηκε πρόβλημα σε φωτεινούς σηματοδότες ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όπου υπάρχει πρόβλημα 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Π.Υ δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων στις περιοχές όπου επηρέασε περισσότερο το μπουρίνι, καθώς και για αντλήσεις υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών.

Στη Ελ Βενιζέλου στο κτήριο της παλιάς ΔΕΗ που γκρεμίστηκε πρόσφατα στο δρόμο έπεσε ένας μεγάλος στύλος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους.

Oι ουρανοί άνοιξαν στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Λέσβου και έως τις 19.30 έβρεχε ασταμάτητα. Οι εικόνες της καταστροφής είναι συγκλονιστικές και οι ζημιές τεράστιες

Το σκηνικό καταστροφής συμπληρώνεται από τις τεράστιες ζημιές που υπάρχουν σε καταστήματα, αυτοκίνητα, βάρκες και οικίες στην Μυτιλήνη.

Δρόμοι παραδόθηκαν στο νερό, αυλές και σπίτια πλημμύρισαν ενώ στη λάσπη «βούλιαξαν» εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για λιγο στην περιοχή του Αεροδρομίου, στην Σουραδα και στην Ελ. Βενιζέλου.
Οι κάτοικοι με σκούπες στα χέρια προσπαθούν όπως - όπως να περισώσουν οτι μπορούν και να καθαρίσουν τα λασπόνερα. 

Πληροφορίες αναφέρουν για τραυματισμό λουόμενου σε παραλία της Μυτιλήνης από πτώση ομπρέλας..

Το ισχυρό μπουρίνι προκάλεσε μια σειρά από αρρυθμίες στους δρόμους, και διάφορα προβλήματα τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν. 

Τυχόν προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί να αναφέρονται στο γραφείο Δημάρχου 2251037055 και στους τοπικούς Αντιδημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων.

Τo LesvosPost.com που πάντα βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων κατέγραψε τα παρακάτω συγκλονιστικά πλάνα και φωτογραφίες






Φώτο, ΒΙΝΤΕΟ: Ευστράτιος Στεφανου (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)