Ρημάζουν τα γήπεδα τένις και η παραλία στα Θέρμα…. ενώ η θάλασσα κάτω από τα Θερμά Λουτρά έγινε «PRIVE» (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρανίου τόπου έχει μετατραπεί η παραλία στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης-Καλλονής.

Παντού σε αυτήν την περιοχή όπου άλλοτε έσφυζε από ζωή υπάρχουν σκουπίδια κατά μήκος όλης της παραλίας, χόρτα, ξύλα, μεγάλες πέτρες, κλαδιά, κόπρανα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Η παραλία κάτω από τα κατεστραμμένα γήπεδα τένις έχει εγκαταλειφτεί πλήρως…….

Η παραλία κάτω από τα θερμά Λουτρά και το Εστιατόριο που πρόσφατα νοίκιασε ο Δήμος σε ιδιώτη με ξένη καταγωγή σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες είναι «PRIVE».

Η παρατεταμένη διάβρωση που έχει υποσκάψει σε μεγάλο βαθμό το παραθαλάσσιο τμήμα, το υπέδαφος των δύο γηπέδων τέννις στα Θέρμα, οδήγησε πολύ σύντομα στο κλείσιμό τους τις αθλητικές υποδομές, που στην πράξη σχεδόν ποτέ δε λειτούργησαν. Εδώ και μια 12δεκαετια δε, ρημάζουν στην απαξίωση, αφού κανείς δεν τα χρησιμοποιεί πλέον, έστω και περιστασιακά.

Ποιος το σκέφτηκε να κάνει εκεί γήπεδα, τόσο μακριά απ’ την πόλη; Ποιος θα πάει τόσα χιλιόμετρα στο πουθενά για να παίξει τέννις;

Απ’ τις πιο «αμαρτωλές» περιπτώσεις μη συστηματικής αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου αποτελεί ό,τι σχετίζεται με τα ιαματικά νερά του νησιού, και δη με τα Θέρμα Μυτιλήνης, για τα οποία έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προσπάθειες, όχι όμως επιτυχείς, με επενδύσεις στις οποίες δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά, δίχως να αποφέρουν έσοδα έως τώρα στην αυτοδιοίκηση.

Μία απ’ τις πιο άστοχες παρεμβάσεις αποτέλεσε η κατασκευή δύο εντυπωσιακών γηπέδων τέννις, που χρηματοδοτήθηκαν απ’ το πρόγραμμα Leader αρχικά και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση κι από άλλες δράσεις τής ΑΔΕΜ, προκειμένου να επενδυθεί η τσιμεντένια βάση τους με συνθετικό τάπητα. Όμως, παρά τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν στα γήπεδα αυτά, δεν παίχτηκε τέννις.

Τελικά τα γήπεδα έγιναν και επιχειρήθηκε να εγκαινιαστούν το 1999 αλλά τα εγκαίνια δεν έγιναν ποτέ…

Έκτοτε, η εκμετάλλευσή τους παραχωρήθηκε στους ενοικιαστές του εστιατόριου τής ΑΔΕΜ στα Θέρμα, χωρίς όμως ποτέ να χρησιμοποιηθούν με εντατικούς ρυθμούς.

Απ’ το 2002 και μετά, η χρήση τους ήταν εντελώς δωρεάν σ’ όποιον ήθελε να παίξει τέννις, αλλά και πάλι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το επιχείρησαν.

Και έτσι φτάσαμε στο 2017 που τα γήπεδα ρημάζουν τα αποδυτήρια έχουν καταστραφεί πλήρως και όλο αυτό το μέρος να τονίσουμε ότι είναι σε κεντρικό δρόμο με μεγάλη κίνηση που καθημερινά διερχόμενοι οδηγοί τουρίστες και μη θαυμάζουν…..

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com το 2015