Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου το πανηγύρι του Αγιου Προκοπίου στο Ιππειος Λέσβου (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπρά η πανήγυρη του Αγίου Προκοπίου και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του στο Ιππειος Λέσβου.

Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον Άγιο Προκόπιο και να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του.

Το εόρτιο ξεκίνησε χτες παραμονή με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου στο Ιππειος Λέσβου και συνεχίστηκε σήμερα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου και την Διανομή παραδοσιακού φαγητού(κισκέτς) το πρωί, ενώ το γλέντι στα παραδοσιακά καφενεία αλλά και στις καφετέριες θα συνεχιστεί και σήμερα το βράδυ..

Χτες παραμονή του Αγίου Προκοπίου στο Ιππειος Λέσβου τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά η λιτανεία της Ιεράς εικόνας στα παραδοσιακά σοκάκια του Ιππειου Λέσβου συνοδεία της μπάντας του Πολιχνιτου, πολυαρίθμων έφιππων καβαλάρηδων καθώς και πλήθος πιστών αλλά και πλήθος ιερέων από όλη την Λέσβο.

Πλήθος κόσμου από πολλά χωριά αλλά και όλης της Λέσβο, πήγαν και φέτος στο Ιππειος Λέσβου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Προκοπίου, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρις, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.

Το LesvosPost.com βρέθηκε την παραμονή της εορτής στο Ιππειος Λέσβου και κατέγραψε τα παρακάτω αποκλειστικά πλάνα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό…




Ρεπορτάζ—Βίντεο-ΦΩΤΟ Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)