Επίθεση κατά των μεταναστών από το Λιμενικό καταγγέλλει ο Γ. Παλλης-Τον άνδρα του λιμενικού σώματος ποιος τον χτύπησε; (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Άλλη μια εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αίτημα να ταυτοποιηθούν επί τόπου και όχι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του νησιού, όπως τους ανακοινώθηκε από τις Αρχές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες (100 Ιρακινοί και 200 Σύροι), διέμεναν μέχρι χθες στον Καρά Τεπέ, όπου συνεπλάκησαν με Αφγανούς και Πακιστανούς.

Μετά τα επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, όπου σήμερα τους ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

ΦΩΤΟ L.R
Για τη μεταφορά πείστηκαν οι Ιρακινοί, όχι όμως και οι Σύροι, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδήλωση από το κολυμβητήριο με κατεύθυνση τη συμβολή του λιμανιού με την οδό Τζέιμς Αριστάρχου και με στόχο να κλείσουν τον δρόμο, διεκδικώντας άμεση ταυτοποίηση στο κολυμβητήριο και έκδοση δικαιολογητικών, για να φύγουν την ίδια μέρα στην Αθήνα.

Ομάδα λιμενικών σταμάτησε τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας λιμενικός από έναν Σύρο με πέτρα και να γενικευτεί η σύγκρουση.

Οι Σύριοι πέταξαν αρκετές πέτρες προς τα στελέχη του λιμενικού.

ΦΩΤΟ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πολίτες και καταστηματάρχες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο φώναζαν κατά των μεταναστών ενώ απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ πολιτών και εθελοντών που υποστηρίζουν τους μετανάστες (Δείτε το βίντεο παρακάτω).

Ο παρών στα επεισόδια δημοτικός σύμβουλος της Αριστεράς, Γιώργος Πάλλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατήγγειλε τη βία που ασκήθηκε κατά των προσφύγων κατά τις συγκρούσεις, αλλά τόνισε πως «τα παράλογα αιτήματα που τέθηκαν, δεν μπορεί παρά να είναι παρακινούμενα και προβοκατόρικα από ντόπιους κύκλους». (Δείτε το βίντεο παρακάτω)  

Με παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, τα επεισόδια έληξαν και οι Σύροι υποχώρησαν και δέχθηκαν να μπουν σε λεωφορεία και να πάνε στη Μόρια προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

 Όπως έγινε γνωστό, κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν έξη διαδηλωτές, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά, ένας διαδηλωτής και ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια και την πορεία όπως το κατέγραψε το lesvosnews.gr


Δείτε τις δηλώσεις του Γ. Παλλη στην κάμερα του Γιώργου Παπαδόπουλου και την αρχή της πορείας στο λιμάνι αλλά και τον σκουπιδότοπο στον Καρα Τεπε.. οπου διαμένουν οι μετανάστες