Ρεπορτάζ L.P: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Λέσβου (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα υπό βροχή, η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, στα Λουτρά Λέσβου..

Η Ορθοδοξία και φέτος, όπου γης σήμερα 23 Απριλίου θα πανηγυρίσει και θα γιορτάσει με περισσή λαμπρότητα και κατάνυξη τον Τροπαιοφόρο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε στα Λουτρα ο πολιούχος του Άγιος Γεώργιος, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Η Δημοτική Ενότητα Λουτρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρών «Το Λιοστάσι» σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο,  διοργάνωσαν την Ιερά Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του χωριού, στις 22 και 23 Απριλίου 2015.

Ο μεγαλοπρεπής εορτασμός γίνεται φέτος επί ευκαιρίας της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και την επέτειο 200 ετών της ιδρύσεως του Ιερού Ναού (1815 -2015) .

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου χθες Τετάρτη 22-04, στις 6 το απόγευμα τα Λουτρά υποδέχθηκαν την κάρα του Αγίου Θεοδώρου νεομάρτυρος του Βυζαντίου, η οποία μεταφέρθηκε από το Μητροπολιτικό ναό Μυτιλήνης στα Λουτρά και τέθηκε σε προσκύνημα στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας.

Μετά την άφιξη – υποδοχή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια υπό βροχή ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου στα παραδοσιακά σοκάκια των Λουτρών Λέσβου.

Σήμερα Πέμπτη 23-04-15 ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε το πρωί στον ναό των Λουτρών πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ αμέσως μετά διανεμήθηκε στους πιστούς το παραδοσιακό φαγητό σφουγγάτο και κισκετσ.

Στις 5 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη θα γίνει ο αγώνας των παλαιμάχων του Αετού Λουτρών, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γλέντι με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων. Να σημειωθεί ότι τόσο χτες Τετάρτη όσο και σήμερα Πέμπτη ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των Λουτρών λειτουργεί έκθεση αναπαράστασης νυφικού κρεβατιού, καθώς και έκθεση ανθοκομίας.

Τέλος ν’ αναφέρουμε ότι την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων μαζί με την Εκκλησία έχουν η Κοινότητα Λουτρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «το Λιοστάσι».

Στην Λιτανεία χτες παραμονή του Αγίου Γεωργίου έλαβαν μέρος η φιλαρμονική του Δήμου Λέσβου, Στρατιώτες της μονάδας καταδρομών, πλήθος πιστών ενώ παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Βαλσαμιδης.

Το LesvosPost.com βρέθηκε την παραμονή του Αγίου Γεώργιου την Τέταρτη 22/04 στα Λουτρά Λέσβου και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα από τον εορτασμό και την λιτανεία στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα




Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)