Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με 26 θέματα ημερήσιας διάταξης

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε τακτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα  6:00 μ.μ. στην  Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:



    Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α    Δ Ι Α Τ Α Ξ Η

           

Α/Α
  ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Έγκριση του Β2 σταδίου της μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου Δήμου Λέσβου»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση πρόσληψης δικηγόρων με έμμισθη εντολή
Αντιδήμαρχος    κ. Κατσαρός

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για το έργο με τίτλο «Βελτίωση βατότητας τμημάτων οδικού δικτύου ΔΕ Μυτιλήνης με ασφαλτόμιγμα»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Μανταμάδου».
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Σποραδικές εργασίες αποκατάστασης πλακοστρώσεων από ιγνιμβρίτη επί της Ερμού και παρόδων αυτής»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Πλακόστρωση Πεζοδρομίου Βατερών»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Συντήρηση Νεκροταφείου Ακρασίου»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Συγκρότηση Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την εκτέλεση της Προγραμματικής Σύμβασης για τα Υποέργα: α) Υποέργο 5: «Προμήθεια εξοπλισμού ΣΜΑ Πέτρας-Μήθυμνας, Λέσβου» και β) Υποέργο 6: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση «ΠΕΤΡΙ 2» της Δ.Ε. Πέτρας Δ. Λέσβου και υποδομές Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Πέτρας-Μήθυμνας», της Πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στις θέσεις "ΧΑΛΚΕΛΙΑ" Δ.Ε. Πλωμαρίου, "ΟΥΤΖΑ-ΛΕΜΟΝΟΥ" Δ.Ε. Μυτιλήνης, "ΠΕΤΡΙ 2" Δ.Ε. Πέτρας και Υποδομές Σ.Μ.Α. Πέτρας-Μήθυμνας, Δήμου Λέσβου».
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση δαπανών για επέκταση δημοτικού φωτισμού, μετατόπιση στύλων και μετατόπιση επιτόνων ΔΕΔΔΗΕ
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

      Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου «Άμεση αποκατάσταση
      των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και αντλιοστασίων ακαθάρτων
 Ερεσού του Δήμου Λέσβου»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λέσβου και ΔΕΥΑΛ για την εκπόνηση μελέτης και επίβλεψη του έργου «Άμεση αποκατάσταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και αντλιοστασίων ακαθάρτων Ερεσού του Δήμου Λέσβου»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής

Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100, του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει με το άρθρο 8 του Ν. 4071/2012 μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου  Λέσβου για την πράξη με τίτλο: «Αναδιάταξη χώρων στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου  Σκαλοχωρίου και αντικατάσταση κουφωμάτων»
Αντιδήμαρχος
κ. Τζιμής


Έγκριση καταβολής τόκων υπερημερίας για την αποπληρωμή λογαριασμού τοκοχρεολυτικού δανείου της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου
Αντιδήμαρχος        κ. Τσουπής

Έγκριση της 19ης/2015 τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Λέσβου οικον. έτους 2015
Αντιδήμαρχος        κ. Τσουπής

Έγκριση επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων
Αντιδήμαρχος        κ. Τσουπής

Έγκριση διενέργειας προμήθειας Υγειονομικού και Φαρμακευτικού υλικού
Αντιδήμαρχος        κ. Τσουπής

Έγκριση εκμίσθωσης της άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου της κας Παυλέλλη Άννας στον κ. Βαξεβάνη Αντώνιο στην Πλατεία της Σκάλας  Καλλονής
Αντιδήμαρχος        κ. Καρασάββας

Έγκριση εκμίσθωσης της άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου της κας Μολυβιάτου Άννας στον κ. Μαργαρίτη Δημήτριο-Ταξιάρχη στην Πλατεία της Καλλονής
Αντιδήμαρχος        κ. Καρασάββας

 Έγκριση  2ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (ΑΠΕ)  της εργασίας  «ΚΛΑΔΕΜΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»
Αντιδήμαρχος        κ. Καρασάββας

Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Τοπική Κοινότητα Φίλιας
Αντιδήμαρχος        κ. Καρασάββας

Έγκριση εκμίσθωσης ενός μικρολεωφορείου του Δήμου στην εταιρεία με την επωνυμία  «ΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Α.Ε.» για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων εντός των ορίων αδειοδότησης
Αντιδήμαρχος    κ. Κατζανός

Έγκριση εκμίσθωσης τριών λεωφορείων του Δήμου στην εταιρεία με την επωνυμία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ  Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.» για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους
Αντιδήμαρχος    κ. Κατζανός

Α) Έγκριση 3μηνης παράτασης της υπάρχουσας σύμβασης ασφάλισης μηχανημάτων και μεταφορικών μέσων του Δήμου Λέσβου και
Β) Έγκριση διενέργειας νέου διαγωνισμού ασφάλισης μηχανημάτων και μεταφορικών μέσων για τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού Ν-Α Λέσβου του Δήμου Λέσβου
Αντιδήμαρχος    κ. Κατζανός

Έγκριση διενέργειας  προμήθειας υγρών καυσίμων Δ.Ε Μυτιλήνης για τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού Ν-Α Λέσβου του Δήμου Λέσβου, για το έτος 2015 και πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου και των ΝΠΔΔ του Δήμου Λέσβου.
Αντιδήμαρχος    κ. Κατζανός

Καθορισμός τιμής πώλησης του βιβλίου «Στο Σημάδι» του Γεώργιου Γαλέτσα
Αντιδήμαρχος κ.Αστυρακάκης

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λέσβου στην πολυσέλιδη, πολυτελή έκδοση του περιοδικού  «TRAVEL BOOK» της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Αντιδήμαρχος κ.Αστυρακάκης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΝΗΣ