Έτσι "λιάζονται" οι μετανάστες στο Λιμάνι Μυτιλήνης-Πάνω από 250 έφτασαν σήμερα-Τραγική ειρωνεία τα κανάλια ανάμεσα σε «κορμιά» μεταναστών(ΦΩΤΟ)

Στοιβάζονται στο λιμάνι Μυτιλήνης και περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο να μάθουν ποτέ θα ταξιδέψουν για την Αθήνα….


Μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που περιέγραψε η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου που μίλησε για μετανάστες που απλά... «λιάζονται» κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Παπαδόπουλου λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Εξουθενωμένοι, ταλαιπωρημένοι, βρεγμένοι, έχοντας δίπλα τους τα λιγοστά υπάρχοντά τους στοιβάζονται στο λιμάνι Μυτιλήνης περιμένοντας κάτι να γίνει.

Oι μετανάστες που συναντήσαμε σήμερα το πρωί στο Λιμάνι Μυτιλήνης μας είπαν ότι δεν...λιάζονται. Τουναντίον αναζητούν τις σκιές κάτω από ομπρέλες και αυτοσχέδια σκέπαστρα να προστατευτούν από τον ήλιο. 

Λίγο ποιο πέρα ένα ασθενοφόρο με την βοήθεια της ομάδας διάσωσης παραλαμβάνει τους ποιο ταλαιπωρημένους με σκοπό να τους μεταφέρει προληπτικά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης…. Χωρίς φυσικά κάποια ασφάλεια για την υγεία των διασωστών και των τραυματιοφορέων.

Ποιο πέρα κάμερες από όλα τα πανελλαδικά και τοπικά κανάλια και ΜΜΕ καταγράφουν με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι Μυτιλήνης αλλά και την περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη ανάμεσα σε ταλαιπωρημένους και βρεγμένους μετανάστες.

Τραγική ειρωνεία… κάμερες, δημοσιογράφοι, κόσμος… αστυνομία.. λιμενικό διασώστες να κάνουν πηγαδάκια μεταξύ τους έχοντας από κάτω τους παγωμένα και ταλαιπωρημένα κορμιά με το βλέμμα τους να κοιτάζει το αύριο…..

Εν τω μεταξύ σήμερα από το πρωί είχαμε ακόμα ένα ρεκόρ εισροής μεταναστών στην Λέσβο….250 μετανάστες μέσα σε 12 ώρες….

Διαβάστε αναλυτικά τις ενημερώσεις από το λιμενικό σώμα:

Ενενήντα (90) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΑΠΗΣ” της ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Είκοσι επτά (27) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στην επαρχιακή οδό Μανταμάδου-Μυτιλήνης της ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα  (49) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριλιάς ν. Λέσβου φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι  στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης,  συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα οκτώ  (18) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Αεροδρομίου” ν. Λέσβου φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ο κυβερνήτης του οποίου,  στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματά του, ακολούθησε  καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της ανωτέρω λέμβου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εξήντα έξι (66) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ορεινή περιοχή “ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ” της ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.


Ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.