Απάντηση στο Μουσικό Σχολειό Μυτιλήνης της οικογένειας Κεμψον για το «bullying» στην κόρη τους –"Να μας πατέ στα δικαστήρια αν λέμε ψέματα"

Με το πιο κατηγορηματικό τρόπο και με επιχειρήματα η οικογένεια της νεαρής Κεμψον διαψεύδει την ανακοίνωση του Μουσικού Σχολειού Μυτιλήνης για περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στην κόρη τους. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή"η μαθήτρια έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού στη Λέσβο στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης απάντησε στις καταγγελίες της οικογενείας, διαψεύδοντας πλήρως τα δημοσιεύματα, σήμερα η οικογένεια της ανήλικης επανήλθε με νέα ανακοίνωση που καταλήγει στο τέλος με την φράση «Αν το σχολικό συμβούλιο αισθάνεται αρκετά έντονα ότι ως οικογένεια έχουμε πει ψέματα και προσπαθούμε να καταστρέψουμε την φήμη του σχολειό, μην διστάσετε να μας πάτε στο δικαστήριο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Κεμψον:

Έχουμε διαβάσει την απάντηση του σχολείου και του διευθυντή. Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν αλλάξει τα στοιχεία και κατηγορούν το θύμα, που ήταν ακριβώς αυτό που προσπαθούσαμε να τονίσουμε από την αρχή. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί γονείς και παιδιά φοβούνται να μιλήσουν. Της έχουν δώσει τα επίθετα ψεύτρα και ταραχοποιός στην πολύ μικρή κοινότητα μας με αποτέλεσμα να το μάθουν όλοι, ενώ ταυτόχρονα λένε το πόσο καλή μαθήτρια ήταν.

Ήταν λάθος του σχολείου για να ονομάσει την κόρη μας σε κείμενο που δημοσίευσαν. Επίσης ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τίποτα από όσα έχουμε πει.

Στην πραγματικότητα έχουμε. Συγκεκριμένα έχουμε στη διάθεσή μας συνομιλία μέσω διαδικτύου μεταξύ όλων των μελών της τάξης που συμμετείχαν στο θέμα. Ήταν η προσπάθεια ενός καλοπροαίρετου παιδιού που προσπαθούσε να θεραπεύσει τα προβλήματα της τάξης μετά από την ομιλία του διευθυντή του σχολείου επί του θέματος. Τελικά όμως η συζήτηση μετατράπηκε σε σωρεία κατηγοριών και υβριστικών αναφορών. Κάναμε μια προσπάθεια να δώσουμε αυτό το κείμενο με την συνομιλία των μαθητών στο διευθυντή του σχολείου κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον ίδιο, όμως εκείνος το έβαλε απλά πάνω στο γραφείο του και είπε ότι το είχε ήδη δει χωρίς να το κοιτάξει, και το έδωσε φεύγοντας σε έναν τρίτο ο οποίος ήταν μαζί μας, αδιάβαστο. Σε αντίθεση με το σχολείο πιστεύουμε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να προστατεύονται, τόσο τα θύματα όσο και οι θύτες, αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε δώσει συγκεκριμένα ονόματα πουθενά, δεδομένου ότι θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας, σε αντίθεση με το σχολείο που έχει ονομάσει και δημόσια το παιδί μας σαν να είναι ψεύτρα και ένας ταραχοποιός .

Σχετικά με το θέμα της επιστημονικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη, αυτό ήταν ένα ταξίδι που είχε κερδίσει πολλούς μήνες πριν σε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό. Είχε επίσης καταβάλλει το ποσό τον 100 € για το αεροπορικό εισιτήριο της (που ήταν στο όνομά της) για να πάει, περισσότερο από ένα μήνα πριν. Επίσης ήταν μόνο 12 άτομα στην εκδρομή και μόνο 2 από αυτά ήταν από την τάξη της. Κατά την εβδομάδα πριν το ταξίδι, αν και είχε παρακολουθήσει μαθήματα στο νέο σχολείο ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου ακόμα δεν είχε υπογράψει τα χαρτιά για να αλλάξει σχολείο, παρά το γεγονός ότι είχε ακύρωση την άδεια μεταφοράς της με ταξί στο σχολείο τρεις μέρες πριν. Επιπρόσθετα συνεργάστηκε πλήρως με τους δύο καθηγητές που την συνόδευσαν στο ταξίδι κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας και δεν είχαν καμία αντίρρηση στο θέμα της συμμετοχής της στην εκδρομή απο νομικής απόψεως αφού παρέμενε ακόμα μέρος του σχολείου. Η κόρη μου έχει περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν τόσο χαρούμενη και ανυπομονούσε για αυτό το ταξίδι.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την απάντηση των ισχυρισμών του σχολείου και αυτοί θα συνεχίσουν να αρνούνται τα πάντα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και την φήµη τους, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν και την κόρη μας. Αυτές είναι οι ενέργειες ενός στοργικού σχολείο που ισχυρίζονται ότι είναι;

Όπως έχουμε δηλώσει το πρόβλημα του εκφοβισμού στην Ελλάδα γίνεται χειρότερο από τους δασκάλους και τους υπεύθυνους για την ευημερία των παιδιών που προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση και να την απορρίψουν.

Ο εκφοβισμός συμβαίνει σε όλο τον κόσμο!

Η διαφορά εδώ είναι η άρνηση, μέχρι οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι να σηκωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα θα γίνει μόνο χειρότερα.

Ο εκφοβισμός δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται ένα σχολειό, συμβαίνει παντού, όμως ο τρόπος που το αντιμετωπίζει είναι.

Αν το σχολικό συμβούλιο αισθάνεται αρκετά έντονα ότι ως οικογένεια έχουμε πει ψέματα και προσπαθούμε να καταστρέψουμε την φήμη του σχολειό, μην διστάσετε να μας πάτε στο δικαστήριο.

Με εκτίμηση

Elleni Philippa Kempson