Ιδιώτης έκοψε δένδρα από την ρίζα σε πεζοδρόμιο μπροστά από κατάστημα του σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Την οργή πολλών κατοίκων προκάλεσε η κοπή δέντρων στον κεντρικό δρόμο της Ελευθερίου Βενιζέλου που οδηγεί στην παραλιακή του αεροδρομίου Μυτιλήνης..


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο LesvosPost.com, συνεργείο του Δήμου πριν λίγες μέρες προχώρησε σε κλάδεμα των δένδρων κατά μήκος της Ε. Βενιζέλου.

Ο Ιδιώτης όμως που μάλλον δεν του άρεσε το κλάδεμα πριν από λίγες μέρες έκοψε πάνω από τρία δέντρα που βρίσκονταν μπροστά από ξενοίκιαστο κατάστημα (πρώην γυμναστήριο) στο ύψος του ξενοδοχείου Πύργος της Μυτιλήνης..

Τα δέντρα κόπηκαν από την βάση τους

Σε μια εποχή που τα δέντρα κινδυνεύουν να αποτελέσουν είδος υπό εξαφάνιση, η δημοτική αρχή προχωρά στο κουτσούρεμα τους. 

Δένδρα τα οποία χρειάστηκαν χρόνια για να μεγαλώσουν, καθώς η ηλικία τους φαίνεται ξεκάθαρα από τους κορμούς και που έχει ανάγκη η Μυτιλήνη, χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τις μέρες αυτές. 

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την οργή τους και ζητάνε να μάθουνε γιατί πετσόκοψαν τα δένδρα;…

 Ένας ευαίσθητος φίλος από τη Μυτιλήνη που μας έστειλε τις φωτο μας τονίζει για τη λεηλασία των δένδρων: «Επιτρέπεται να κόβει ο καθένας τα δέντρα και ειδικά από τη ρίζα πάνω σε δημοτικό πεζοδρόμιο;» 

Σημεία των καιρών, όπου όταν η φύση πέφτει σε παρακμή, το ίδιο συμβαίνει και με την ανθρώπινη φύση, τον ανθρώπινο πολιτισμό μας. 


Ελπίζουμε να δοθεί μία απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Λέσβου για το παράλογο της βίαιης επέμβασης στα δένδρα μάλιστα από ΙΔΙΩΤΗ…

Οι κόκκινες βούλες.. εκεί κάποτε υπήρχαν δένδρα..